arekx123 Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Witam. Od dłuższego czasu biją mi hamulce podczas hamowania i drży pedał hamulca. Zacząłem od zmiany tarcz klocków lecz po pewnym czasie od nowa problem wrócił. Zmieniłem piasty i łożyska założyłem ponownie nowe tarcze i znowu to samo. Sprawdziłem zawieszenie oraz drążki kierownicze i magiel ale wszystko ok, poniżej wstawiam zdjęcie jak zbiera klocek tarcze, czy ktoś mi może powiedzieć co mógłbym jeszcze sprawdzić i czy klocek dobrze zbiera tarcze waszym zdaniem?
arekx123 Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zamieniałem nic to nie pomogło dodam że zawsze jak zakładam nowe tarcze to 2 tygodnie spokoju i od nowa zaczyna bić a mierzyłem tarcze to nie mają bicia. Więc nie wiem co może być jeszcze przyczyną tego
Rafka532 Opublikowano 4 Października 2021 Opublikowano 4 Października 2021 Może jednak gumy na którymś wahaczu?
Langista Opublikowano 4 Października 2021 Opublikowano 4 Października 2021 Dolne wahacze sprawdź. Swoją drogą, te tarcze są nowe? Albo jeździsz 24/7 albo założyłeś używki, u mnie po roku tak zużytych tarcz nie mam..
ulisses Opublikowano 4 Października 2021 Opublikowano 4 Października 2021 Mierzyłeś bicie piast i tarcz po montażu nowego kompletu? Docierałeś odpowiednio tarcze?
arekx123 Opublikowano 1 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2023 W dniu 3.12.2021 o 14:04, done napisał(a): Udało Ci się ogarnąć ten temat? Nie, masz podobny problem?
Rekomendowane odpowiedzi