Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podgrzewacz płynu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie zauważyłem chociażby u mnie tak jest że auto szybko łapie temperaturę ,ale dziś w nocy wsiadam odpalam i zerkam na zewnątrz 7stopni a dosłownie po przejechaniu 200m z kratek leci dosłownie gorące powietrze a samochód stał 2 dni zimny,wiec pytanie do was bo nie znalazłem na forum podpowiedzi,mamy w swoich autach podgrzewacz płynu chłodniczego??hmmm i czy aby nie siedzi on w module obudowie tam gdzie termostat i pompa płynu??.

Opublikowano

To nie podgrzewacz płynu tylko elektryczna nagrzewnica powietrza. Jak suszarka tylko pęd powietrza wymusza dmuchawa. Siedzi ona przed parownikiem i załącza się gdy temp. zewnętrzna spadnie do 10°C. Ma właśnie na celu szybkie dogrzanie wnętrza zanim temp. silnika zostanie osiągnięta. Można ją deaktywować w ustawieniach pojazdu w MMI.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Technologia znana conajmniej od 2000r. ;P 
Elektryczna nagrzewnica to taki standard w dieslach bo one potrzebują większego dystansu by się zagrzały.

Opublikowano

On ma TFSI:wink: ale nagrzewnica ta sama.

Opublikowano
13 minut temu, Muskel1 napisał:

On ma TFSI:wink: ale nagrzewnica ta sama.

A no fakt, myślałem że jestem w wątku z dieslami :P
Niektórzy sami dokładali do B6 i byli zadowoleni.

Opublikowano
  • Autor

Dziwne może i macie rację ale jak wytłumaczycie szybkie ale to bardzo szybkie lapanie temperatury 90 stopni silnika, że po700m i mam 90 stopni na blacie inne auta jakie posiadałem nie nagrzewaly się tak szybko. Na pewno grzałki nie ma w pompie? Tam gdzie jest termostat? 

Opublikowano

Wyłącz sobie nagrzewnice w mmi w ustawieniach to się przekonasz. Nie ma grzałki. 

Opublikowano
15 godzin temu, WOLFENSTEIN napisał:

Dziwne może i macie rację ale jak wytłumaczycie szybkie ale to bardzo szybkie lapanie temperatury 90 stopni silnika, że po700m i mam 90 stopni na blacie inne auta jakie posiadałem nie nagrzewaly się tak szybko. Na pewno grzałki nie ma w pompie? Tam gdzie jest termostat? 

Może czujnik okłamuje :D
Znajomy w Octavii jakiejś uturbionej benzynie też miał 90* wody po niecałym kilometrze więc albo to prawda że tak szybko się woda grzeje albo oba kłamią.

Opublikowano

W B9 jest tylko pojedyńczy czujnik temp. płynu.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
Godzinę temu, Muskel1 napisał:

W B9 jest tylko pojedyńczy czujnik temp. płynu.

oba - oba samochody, nie czujniki bo ten jest jeden

Opublikowano

Zależy od temperatury na zewnątrz i u mnie łapie pomiędzy 700m a 1,5 km. Im zimniej tym dalej.?