Muskel1 Opublikowano 17 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 To jest samopoziomowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom.1 Opublikowano 17 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 6 minut temu, Muskel1 napisał: To jest samopoziomowanie. ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dazwid Opublikowano 18 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 6 godzin temu, tom.1 napisał: Dzieki. To moze bedziesz wiedzial cos o swiatlach . Kiedys jadacz uk na kontynent przyklejalismy naklejki na lampy zeby zmienic kat swiatla. A mam te LED-y i slyszalem ze nie trzeba naklejac bo one koryguja strumien swiatla. Miałem okazję być dziś u dilera Audi, i z ciekawości zapytałem. Oficjalna wersja jest taka, że światła LED w B9 to zupełnie inna technologia, niż xenony w B8. Strumień światła jest rozprowadzony równomiernie po obu stronach, przez co nie ma znaczenia czy ruch jest prawostronny czy lewostronny. Nie trzeba nic zmieniać w ustawieniach świateł, nie będą razić samochodów z naprzeciwka, dlatego nie ma żadnej opcji w MMI. Można spokojnie z UK jechać na kontynent. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom.1 Opublikowano 18 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 17 godzin temu, dazwid napisał: Miałem okazję być dziś u dilera Audi, i z ciekawości zapytałem. Oficjalna wersja jest taka, że światła LED w B9 to zupełnie inna technologia, niż xenony w B8. Strumień światła jest rozprowadzony równomiernie po obu stronach, przez co nie ma znaczenia czy ruch jest prawostronny czy lewostronny. Nie trzeba nic zmieniać w ustawieniach świateł, nie będą razić samochodów z naprzeciwka, dlatego nie ma żadnej opcji w MMI. Można spokojnie z UK jechać na kontynent. Dzieki za info. Tak dla uscislenia to mam a5 f5 model . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny69 Opublikowano 11 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2022 W dniu 24.11.2021 o 14:07, dazwid napisał: Więc ciąg dalszy modzenia Wczoraj wpadły skórzane podłokietniki. Swoją drogą solidnie to siedzi, trzyma je aż 16 wkrętów Same podłokietniki, niby detal, ale jasne przeszycia dodają uroku temu wnętrzu, ciężko to uchwycić na zdjęciach: Druga rzecz jaką się udało zrobić, to dodatkowe podświetlenie ambiente. Mój samochód nie jest wyposażony w pełny pakiet QQ2 i w miejscu gdzie jest pasek nad klamką nie ma podświetlenia, tak jak jest to w pełnej wersji. Natomiast samochody wyposażone w Audi Side Assist/ Exit Warning Assist mają wszystko co potrzeba, aby rozświetlić ten pasek, poza diodą Dotyczy to również A4 B9. Widać to na zdjęciu poniżej, w "tubkę" na końcu której powinien być moduł led, jest wstawiona zaślepka( zaznaczone na czerwono): Zatem zaślepka wyleciała i wpadł ori moduł led, który wpiąłem w piny od reszty światła ambiente: Wszystko działa jak należy i współpracuje z Audi Exit Warning, czyli białe światło gaśnie po aktywacji systemu, widać to na filmiku poniżej: 20211119_212330_1.mp4 21 MB · 0 pobrań Kolego, trochę odkopałem - masz może nr tego modułu? Trzeba coś lutować czy tylko wpinka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dazwid Opublikowano 17 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2022 W dniu 11.03.2022 o 09:17, czarny69 napisał: Kolego, trochę odkopałem - masz może nr tego modułu? Trzeba coś lutować czy tylko wpinka? Nr. modułu 8W0 947 356 F. Trzeba się podpiąć pod obecne światło ambient, ja to zrobiłem bez lutowania. Otworzyłem kostkę i wpiąłem dwa piny razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dazwid Opublikowano 14 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia Już 5 lat z samochodem i ponad 40 tys. km. Samochód przez ten czas sprawuje się naprawdę dobrze, bez żadnych poważnych awarii – wciąż cieszy jak pierwszego dnia. Z 'poważniejszych' napraw, które pamiętam, to uszkodzony kondensator klimatyzacji i sterownik od AdBlue (wilgoć) – obie rzeczy naprawiłem samodzielnie. Poza tym tylko wymiany oleju i filtrów, i samochód śmiga." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi1221 Opublikowano 27 Października Udostępnij Opublikowano 27 Października W dniu 24.11.2021 o 14:07, dazwid napisał(a): Więc ciąg dalszy modzenia Wczoraj wpadły skórzane podłokietniki. Swoją drogą solidnie to siedzi, trzyma je aż 16 wkrętów Same podłokietniki, niby detal, ale jasne przeszycia dodają uroku temu wnętrzu, ciężko to uchwycić na zdjęciach: Druga rzecz jaką się udało zrobić, to dodatkowe podświetlenie ambiente. Mój samochód nie jest wyposażony w pełny pakiet QQ2 i w miejscu gdzie jest pasek nad klamką nie ma podświetlenia, tak jak jest to w pełnej wersji. Natomiast samochody wyposażone w Audi Side Assist/ Exit Warning Assist mają wszystko co potrzeba, aby rozświetlić ten pasek, poza diodą Dotyczy to również A4 B9. Widać to na zdjęciu poniżej, w "tubkę" na końcu której powinien być moduł led, jest wstawiona zaślepka( zaznaczone na czerwono): Zatem zaślepka wyleciała i wpadł ori moduł led, który wpiąłem w piny od reszty światła ambiente: Wszystko działa jak należy i współpracuje z Audi Exit Warning, czyli białe światło gaśnie po aktywacji systemu, widać to na filmiku poniżej: 20211119_212330_1.mp4 21.67 MB · 0 pobrań Masz może numer tego modułu led I czy w tylnich boczkach masz też zrobione ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi