Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Eibach Pro-Kit NIE POLECAM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opiszę tu moje odczucia po montażu słynnego Pro-Kit od Eibacha.

W moim B8 zaraz po zakupie założyłem takowe sprężyny i co? I wielka kicha, przód usiadł jeszcze jako tako ale tył to jakaś kpina. Sterczał w górze, prześwit był taki, że łeb można wsadzić, po prostu masakra. Następnie założyłem sportline + niższe amory i bajka, wszystko równiutko, złego słowa nie powiem.

Obecnie stałem się posiadaczem A6 C7 i pierwsza rzecz po zakupie to obniżenie :) jako, że do C7 nie ma sprężyn sportline, dałem szansę pro-kit. I co? Ten sam shit, jaki był w A4. Przód jakoś usiadł, tył sterczy, nie wiem czy w ogóle coś usiadło. Prześwit ogromny.

Oczywiście w obu samochodach sprężyny dobrane konkretnie pod dany model, łącznie z weryfikacją sił nacisku.

Nie wiem o co kaman z tym pro-kitem ale serio to jest jeden wielki KIT. Za to jak się założy droższy sportline to magicznie wszystko siada idealnie.

NIE POLECAM pro-kita, szkoda kasy. Jedynie teraz mam zagwozdkę z C7 bo już nie wiem co włożyć żeby było zbliżone do sportline i siadło równo.

Opublikowano

Nie pierwszy raz słyszę opinię, że na pro-kit tył siedzi wyżej niż przód. A jak z komfortem jazdy między sport-line, a pro-kit? Słyszałem, że komfort na tych pierwszych jest dużo gorszy? 

Nie wiem dokładnie jaki masz silnik w tej A6 i czy to jest limuzyna, czy Avant? Wydaje mi się, że H&R ma sprężyny -35mm do C7. 

Opublikowano

Montowałem wczoraj taki zawias i siedzi ok.

IMG_20210923_193509.jpg

IMG_20210929_150135.jpg

IMG_20210929_150143.jpg

Opublikowano

Jutro będę nim pierwszy raz jechał, akurat wpadnie 30km. Zaraz po tej trasie wrzucę fotkę.

Opublikowano

@rafalpe Ile km przejechałeś po założeniu pro-kit do C7? Generalnie powinno się dać troche czasu sprężynom i zawieszeniu na ułożenie. 

Opublikowano

No tak, bardziej od tego to się już raczej nie ułoży. Wygląda to słabo, poszukaj sprężyn H&R -35mm.

Opublikowano

jak bym na takich balonach jeżdził to też c**jnia by była :decayed: koła wywal i wsadź coś męskiego 

pro kit obniża o 3 cm tył to fajerwerek nie ma się co spodziewać sportline obniża o dużo więcej a jak miałeś zawieszenie be/bv to róznicy mogłeś wcale nie zobaczyć 

Edytowane przez marky2552

Opublikowano

Ja mam gwint Eibach pro street S i nie narzekam

20210326_162633.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, rafalpe napisał:

Chłopie a co mnie gwint obchodzi? Gwint to wiadomo że siada tak jak go ustawisz. Tu jest mowa o samych sprężynach 

Zapodaj gwint to nie bedziesz miał żadnych problemów z wyglądem i ustawisz na taką wysokość jaka Ci odpowiada.

Edytowane przez dekiel 13

Opublikowano

Po 60km

IMG_20211001_182305.jpg

IMG_20211001_182446.jpg

IMG_20211001_182438.jpg

Opublikowano

Przydałoby się niżej 30 mm i większe heble bo giną w tych 19kach.

Opublikowano
16 minut temu, dekiel 13 napisał:

Przydałoby się niżej 30 mm i większe heble bo giną w tych 19kach.

Jak na babskie 1.8TFSI spokojnie wystarczy to, co jest :decayed: ale siedzi równo przód z tyłem :eusathink:nie wiem czemu @rafalpe ma taki problem. Mnie przy zakupie pytali o naciski na osie i sami dobrali zestaw. 

Opublikowano

Dziwna sprawa. Sprzedałem Pro-kit`ów diesiątki i nikt nie narzekał:co: Może jednak źle masz dobrane te kategorie wagowe?

Opublikowano
3 godziny temu, rafalpe napisał:

Dobrze mam dobrane. Przy wyborze podaje się tylko nacisk osi przedniej oraz sedan/avant.

poza tym zagłębiłem trochę temat i okazuje się ze takich przypadków jest więcej i jest to dość częste zjawisko z pro kitem. Finalnie moje sprężyny idą na reklamacje a w ich miejsce wejdą h&r. Z nimi podobno takich problemów nie ma.

takie mam E10-15-018-09-22 czyli nacisk przód do 1160kg, tył do 1375. Poza tym nacisk tyłu jest taki sam w obu wersjach sprężyn więc nie ma mowy o pomyłce.

Ja w czarnym (tym wyżej) 1.8TFSI montowałem E10-15-011-01-22

Opublikowano
21 minut temu, rafalpe napisał:

Ja mówię o C7. Wersja sprawdzona na stronie Eibach oraz potwierdzona ze sprzedawcą. Tak jak pisałem nie ma mowy o błędzie. Siadło z d*py i taka prawda. Mam nadzieję, że na H&R nie będzie czegoś takiego.

Umknęło mi. Będą jakoś dociekać co jest nie tak?