TwisterBoom Opublikowano 5 Października 2021 Opublikowano 5 Października 2021 Witam! Mam ogromny problem z przepustnica ponieważ ciągle wyrzuca błędy samochód odpala ale faluje na obrotach i nie reaguje na gaz Przepustnica pracuje na samym zapłonie ale po odpaleniu nawet nie drgnie. Problemem jest to ze samochód raz odpala i jeździ a innym razem pojawia się wyżej wymieniony problem. Przepustnica zmieniona na inną(używaną) efekt ten sam, wiązka sprawdzona też nie widać żadnych przerw jedynie jeden pin na kostce komputera był zaśniedziały. Problem pojawił się gdy pojechałem na zakupy do sklepu wszystko było okej, wracam odpalam i na desce check engine i epc , po sprawdzeniu, masa błędów(termostat, przepływka, przepustnica, czujnik poziomu oleju ) i czy możliwe że wszystkie te czujniki uległy uszkodzeniu w tym samym momencie ? Czy przyczyną może być jakaś konkretna rzecz ? Teraz pytanie, co dalej sprawdzać i czy jest możliwość ze obie przepustnice są uszkodzone ? Na ten moment wysłałem obie przepustnice do sprawdzenia i jedną z nich do ewentualnej regeneracji. Z góry dzięki za każdą pomoc !
Langista Opublikowano 5 Października 2021 Opublikowano 5 Października 2021 Nie masz śladów po gryzoniu?
TwisterBoom Opublikowano 5 Października 2021 Autor Opublikowano 5 Października 2021 Brak jakichkolwiek nadgryzień czy śladów przetarcia
TwisterBoom Opublikowano 5 Października 2021 Autor Opublikowano 5 Października 2021 Brak jakichkolwiek nadgryzień czy śladów przetarcia
Langista Opublikowano 5 Października 2021 Opublikowano 5 Października 2021 Bezpieczniki? Coś tam się stało na tym pinie, może poszło zwarcie i bezpiecznik któryś wywaliło, posprawdzaj też te pod maską. Błędy po wykasowaniu wracają? 1
TwisterBoom Opublikowano 5 Października 2021 Autor Opublikowano 5 Października 2021 Godzinę temu, Langista napisał: Bezpieczniki? Coś tam się stało na tym pinie, może poszło zwarcie i bezpiecznik któryś wywaliło, posprawdzaj też te pod maską. Błędy po wykasowaniu wracają? Wszystkie bezpieczniki sprawdzone i wszystkie wyglądają okej, co do błędów to załączyłem ich cześć ponieważ mam tylko to zdjęcie na ten moment. Błędy od przepustnicy oraz przepływki są statyczne i nie można ich usunąć , kilka razy mi się uda ale wracały po chwili. Reszta kasuje się bez problemu i wraca po jakimś czasie. Co do pinu według mnie wygląda to na obecność wody ale nigdzie jej nie widać, sucho w kostce tak samo jak w obudowie ECU.
Rekomendowane odpowiedzi