Pan-Paluch Opublikowano 20 Października 2021 Opublikowano 20 Października 2021 Cześć wszystkim. Ma ktoś może schemat wiązki poduszki kierowcy? Jak idzie? Czy po drodze są jeszcze jakieś kostki? A może idzie bezpośrednio do sterownika? Sterownik o numerze 8D0959655J.
Fazii Opublikowano 20 Października 2021 Opublikowano 20 Października 2021 (edytowane) N95 poduszka w kierownicy. Tak jak widać idzie przez T5h, taśmę, T5g, T2s i do sterownika Edytowane 20 Października 2021 przez Fazii
Pan-Paluch Opublikowano 21 Października 2021 Autor Opublikowano 21 Października 2021 Super wielkie dzięki. A wiesz może gdzie szukać wtyczki T2s.
Pan-Paluch Opublikowano 21 Października 2021 Autor Opublikowano 21 Października 2021 A czy wtyczka T5g zwiera przewody zielony i brązowy? Mam błąd poduszki, podmienilem już wszytko i dalej nic. Przy odpietym sterowniku i Tg5 mam zwarcie między zielonym a brązowym. Tak ma być? Już nie wiem czy wiązka uszkodzona czy te wtyczki zwierają?
Langista Opublikowano 21 Października 2021 Opublikowano 21 Października 2021 W B5 sterownik potrafi się uszkodzić od zbyt niskiego napięcia na akumulatorze. Możliwe, że będziesz potrzebować nowy sterownik, wcześniej jednak podładuj/wymień akumulator, bo sytuacja będzie się powtarzać.
Pan-Paluch Opublikowano 21 Października 2021 Autor Opublikowano 21 Października 2021 Ok. Ale za nim wymienię sterownik. Czy na tych dwóch przewodach ma być zwarcie?
Fazii Opublikowano 21 Października 2021 Opublikowano 21 Października 2021 7 godzin temu, Pan-Paluch napisał: A czy wtyczka T5g zwiera przewody zielony i brązowy? Mam błąd poduszki, podmienilem już wszytko i dalej nic. Przy odpietym sterowniku i Tg5 mam zwarcie między zielonym a brązowym. Tak ma być? Już nie wiem czy wiązka uszkodzona czy te wtyczki zwierają? Na schemacie wszystko jest podane. Interesują cię przewody żółty oraz biały. Przy odpiętej wtyczce poduszki będzie zwarcie w przewodach, to normalne. We wtyczce jest specjalna blaszka zwierająca przewody w momencie odpięcia.
Pan-Paluch Opublikowano 29 Października 2021 Autor Opublikowano 29 Października 2021 (edytowane) Wracam do tematu. Sterownik wymieniony, brak poprawy. Nadal występuje błąd 00588. Po podłączeniu poduszki nadal jest zwarcie miedzy kablem białozielonym a białobrązowym. Sprawdzam na wtyczce od sterownika. Piny 33/34. Jakieś pomysły? Uszkodzona wiązka? Edytowane 29 Października 2021 przez Pan-Paluch
Langista Opublikowano 29 Października 2021 Opublikowano 29 Października 2021 Tak dla pewności spytam, sterownik zakodowany pod to auto?
Fazii Opublikowano 29 Października 2021 Opublikowano 29 Października 2021 2 godziny temu, Pan-Paluch napisał: Po podłączeniu poduszki nadal jest zwarcie miedzy kablem białozielonym a białobrązowym Mając wypięta którąkolwiek wtyczkę będziesz miał zwarcie na tych przewodach co przedstawia powyższa fotka.
Pan-Paluch Opublikowano 29 Października 2021 Autor Opublikowano 29 Października 2021 Macie jakiś pomysł jak zdiagnozować ten błąd? Poduszkę podmieniłem, taśmę podmieniłem i dalej to samo.
Fazii Opublikowano 29 Października 2021 Opublikowano 29 Października 2021 Zrobiłbym tak: Odpiąć poduchę Odpinasz wtyczkę przy sterowniku Wypinasz przewód 33 lub 34 z kostki (w ten sposób pozbędziesz się mostka zwierającego w kostce sterownika) No i mierzysz przejście między pinem 33 a 34. Jeżeli przejście jest ( a powinno być bo obwód zamknie nam zworka w kostce wypietej poduszki) to obwód ok jak nie to jest gdzieś przerwa.
Pan-Paluch Opublikowano 12 Listopada 2021 Autor Opublikowano 12 Listopada 2021 Dzięki wszystkim za pomoc. Winna okazała się kostka przy drzwiach kierowcy. To chyba będzie T2s na schemacie.
Rekomendowane odpowiedzi