Pan-Paluch 1 Posted October 20, 2021 Share Posted October 20, 2021 Cześć wszystkim. Ma ktoś może schemat wiązki poduszki kierowcy? Jak idzie? Czy po drodze są jeszcze jakieś kostki? A może idzie bezpośrednio do sterownika? Sterownik o numerze 8D0959655J. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fazii 75 Posted October 20, 2021 Share Posted October 20, 2021 (edited) N95 poduszka w kierownicy. Tak jak widać idzie przez T5h, taśmę, T5g, T2s i do sterownika Edited October 20, 2021 by Fazii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan-Paluch 1 Posted October 21, 2021 Author Share Posted October 21, 2021 Super wielkie dzięki. A wiesz może gdzie szukać wtyczki T2s. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan-Paluch 1 Posted October 21, 2021 Author Share Posted October 21, 2021 A czy wtyczka T5g zwiera przewody zielony i brązowy? Mam błąd poduszki, podmienilem już wszytko i dalej nic. Przy odpietym sterowniku i Tg5 mam zwarcie między zielonym a brązowym. Tak ma być? Już nie wiem czy wiązka uszkodzona czy te wtyczki zwierają? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Langista 395 Posted October 21, 2021 Share Posted October 21, 2021 W B5 sterownik potrafi się uszkodzić od zbyt niskiego napięcia na akumulatorze. Możliwe, że będziesz potrzebować nowy sterownik, wcześniej jednak podładuj/wymień akumulator, bo sytuacja będzie się powtarzać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan-Paluch 1 Posted October 21, 2021 Author Share Posted October 21, 2021 Ok. Ale za nim wymienię sterownik. Czy na tych dwóch przewodach ma być zwarcie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fazii 75 Posted October 21, 2021 Share Posted October 21, 2021 7 godzin temu, Pan-Paluch napisał: A czy wtyczka T5g zwiera przewody zielony i brązowy? Mam błąd poduszki, podmienilem już wszytko i dalej nic. Przy odpietym sterowniku i Tg5 mam zwarcie między zielonym a brązowym. Tak ma być? Już nie wiem czy wiązka uszkodzona czy te wtyczki zwierają? Na schemacie wszystko jest podane. Interesują cię przewody żółty oraz biały. Przy odpiętej wtyczce poduszki będzie zwarcie w przewodach, to normalne. We wtyczce jest specjalna blaszka zwierająca przewody w momencie odpięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan-Paluch 1 Posted October 29, 2021 Author Share Posted October 29, 2021 (edited) Wracam do tematu. Sterownik wymieniony, brak poprawy. Nadal występuje błąd 00588. Po podłączeniu poduszki nadal jest zwarcie miedzy kablem białozielonym a białobrązowym. Sprawdzam na wtyczce od sterownika. Piny 33/34. Jakieś pomysły? Uszkodzona wiązka? Edited October 29, 2021 by Pan-Paluch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Langista 395 Posted October 29, 2021 Share Posted October 29, 2021 Tak dla pewności spytam, sterownik zakodowany pod to auto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fazii 75 Posted October 29, 2021 Share Posted October 29, 2021 2 godziny temu, Pan-Paluch napisał: Po podłączeniu poduszki nadal jest zwarcie miedzy kablem białozielonym a białobrązowym Mając wypięta którąkolwiek wtyczkę będziesz miał zwarcie na tych przewodach co przedstawia powyższa fotka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan-Paluch 1 Posted October 29, 2021 Author Share Posted October 29, 2021 Macie jakiś pomysł jak zdiagnozować ten błąd? Poduszkę podmieniłem, taśmę podmieniłem i dalej to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fazii 75 Posted October 29, 2021 Share Posted October 29, 2021 Zrobiłbym tak: Odpiąć poduchę Odpinasz wtyczkę przy sterowniku Wypinasz przewód 33 lub 34 z kostki (w ten sposób pozbędziesz się mostka zwierającego w kostce sterownika) No i mierzysz przejście między pinem 33 a 34. Jeżeli przejście jest ( a powinno być bo obwód zamknie nam zworka w kostce wypietej poduszki) to obwód ok jak nie to jest gdzieś przerwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan-Paluch 1 Posted November 12, 2021 Author Share Posted November 12, 2021 Dzięki wszystkim za pomoc. Winna okazała się kostka przy drzwiach kierowcy. To chyba będzie T2s na schemacie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts