Jump to content
IGNORED

Błąd poduszki powietrznej 532 , 595

Recommended Posts

Posted

Chciałem wykasować blad poduszki powietrznej (wymieniana była poduszka po dzwonie)

VAG pokazał dwa błędy

532 - Napięcie zasilania, sygnał za mały, błąd sporadyczny

595 - Tylko w pełnej wersji, brak osprzętu, nie związany ze sprzętem

Jest to AUDI A4 1,9 TDI 110 km AFN

Pęknięta była wtyczka, która wchodzi w gniazdo w poduszce kierownicy. Musiałem odciąć starą i przylutować inną (od MERCEDESA)

Posted
595 - Tylko w pełnej wersji, brak osprzętu, nie związany ze sprzętem

"Crash Data" - do skasowania tego błędu potrzebujesz specjalnego sprzętu. Zagadaj do elektromechanika, to może ci usunie ten błąd. Taki sprzęt jest drogi. Nie kombinuj zbyt dużo, bo BEZPIECZEńSTWO JEST NAJWAŻNIEJSZE!!!

Posted

No a to co oznacza ?

Posted
No a to co oznacza ?

Pewnie zapisało przy odłączaniu akumulatora.

Posted

532 - mialem u siebie okazalo sie ze wtyczka jest zasniedzial i prad przewodzi za maly, wystarczylo przeczyscic, podlaczyc z powrotem i blad dalo sie spokojnie skasowac. Choc jak mowisz ze zmieniales wtyczke to moze byc cos powazniejszego.

• 3 months later...
Posted

Tylko wtyczka była stara z MERCA 124[br]Dopisany: 03 Kwiecień 2007, 10:59 _________________________________________________Czy ten błąd

595 - Tylko w pełnej wersji, brak osprzętu, nie związany ze sprzętem ]

to jest

00595 - Crash Data stored - zanotowano wypadek

Czy trzeba wymienić sterownik poduszki ?

Wymieniona była poduszka w kierownicy i prawy pas z napinaczem.

[br]Dopisany: 17 Lipiec 2007, 21:13 _________________________________________________To jak z tym sterownikiem poduszki ?[br]Dopisany: 19 Lipiec 2007, 23:38 _________________________________________________???[br]Dopisany: 20 Lipiec 2007, 18:55 _________________________________________________To jak z tym sterownikiem poduszki ?

Posted

wymienia się sterownik, grzebanie w systemie bezpieczeństwa jest karalne.

Ten temat poruszany był kilka razy i zdaje się, że nawet szogun0 przedstawił odpowiedni paragraf ?(no tu mogę się mylić).

Także zamiast poganiania, poszukałbyś na forum ;)

Posted

Dzięki pre_pl

I jeszcze, jak sprawdzić czy pas kierowcy był wystrzelony (wymieniałem prawy pas, bo był zwinięty i nie można go było rozwinąć) a pas kierowcy chodzi normalnie.[br]Dopisany: 24 Lipiec 2007, 10:17 _________________________________________________I gdzie ten sterownik poduszki jest schowany

Posted

pod konsola srodkowa, jest tak jakby przed lewarkiem od zmiany biegów,tylko ze niżej

Posted

tak, całą konsole środkową z tunelem :naughty: