Damian211996 Opublikowano 26 Października 2021 Opublikowano 26 Października 2021 Witam, przy depnieciu mocniejszym na każdym biegu od ok 2500 tys obrotów zaczyna wydobywać się z komory silnika narastający dźwięk wraz z obrotami jakby silnika elektrycznego, samochodu elektrycznego, takie wycie elektrycznej lub startujący samolot, silnik samolotu przy startowaniu. Jakieś pomysły ?
Damian211996 Opublikowano 26 Października 2021 Autor Opublikowano 26 Października 2021 Jeszcze jak jadę np między blokami i dodam więcej gazu słychać syczenie. Może to jakaś nieszczelność ? Sprawdzałem gumowe węże od dolotu i nic nie widać
hosearkadio Opublikowano 30 Listopada 2021 Opublikowano 30 Listopada 2021 witam , czy na jałowym jak wciśniesz gaz i masz otwartą maskę to cos słychać?
slawek_wkc Opublikowano 1 Grudnia 2021 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Mam to samo co kolega. Jeszcze jest taki myk że wieczorem jak jest ciemno i są światła zapalone to np przy wciśnięciu guzika od szyby światła lekko przygasają i ten dźwięk jak by "zwalnial"
Damian211996 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2021 Na postoju nie. W trakcie jazdy podczas przyspieszania na mieście słychać syczenie a przy dużych prędkościach na wysokich obrotach dźwięk "elektryka" wzrasta wraz z przyspieszaniem
Axel1 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Sprzęgiełko alternatora pewnie klęka, taki lotniczy szum. Może też być przetarta / nieszczelna rura od turbo.
Damian211996 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2021 Sprzegielko sprawdzałem na ściągniętym pasku i jest miękkie bez szumów, stawiam na skrzynię lub turbo kiedyś sprawdzę jeszcze sprzężonym powietrzem szczelność to napisze.
slawek_wkc Opublikowano 3 Grudnia 2021 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Patrzaj patrzaj. Czekam na odpowiedź bo też mnie to dreczy
Rekomendowane odpowiedzi