resiak82 Opublikowano 27 Października 2021 Opublikowano 27 Października 2021 Witam. Od kilku dni mam problem. Kiedy rozpędzam auto to powyżej 2000 tys obr jest taka chwilowa przycinka i auto wchodzi na obroty dalej. Odczucie jak w automacie przy zmianie biegu. Najbardziej odczuwalne jest to na 4 i 5 biegu. Błędów żadnych nie ma, dpf wypaliłem dzisiaj vcds. Gdzie może tkwić problem? VID_20211027_150305.mp4
resiak82 Opublikowano 19 Listopada 2021 Autor Opublikowano 19 Listopada 2021 Witam ponownie. Po wymianie filtra paliwa po przejechaniu kilkunastu km problem zniknął, ale tylko na jakieś 2 tyg. Dzisiaj sprawdziłem vcds kiedy się filtr dpf wypalał i pokazało że jakieś 530km temu. A więc coś dużo, średnio u mnie się wypalał po ok 400km. Chciałem się przejechać i wypalić go vcds i podczas jazdy problem z chwilowym brakiem mocy wrócił. Czy ktoś z kolegów miał podobny problem? Czy to wina DPFa? Ja już rozkładam ręce VID_20211119_173153.mp4
resiak82 Opublikowano 24 Listopada 2021 Autor Opublikowano 24 Listopada 2021 11 godzin temu, lukas309 napisał: Sprawdź jak pracuje egr.... W jaki sposób najlepiej go sprawdzić? Obecnie od dwóch dni auto jeździ dobrze tzn nie traci tej mocy. Ale wiem że pojeżdżę trochę i znowu zacznie się to dziać. Nie wiem od czego jest to zależne. Błędów żadnych nie ma
Rekomendowane odpowiedzi