Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Chłodnica oleju NISSENS czy ORI?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, jest sens zamawiać jakąś inną chłodnice niż z serwisu? Bo różnica kilka stówek zwłaszcza że w Intetcars mam spore zniżki. Mechanik proponuje ori, ale to moja pierwsza robota u niego i nie wiem jakie ma podejście. 

Opublikowano
  • Autor

Temat do zamknięcia, idzie ori. Nissens jest taniej, ale występuje jako sama chłodnica a w serwisie zakupujemy komplet z potrzebnymi uszczelkami itd więc niewiele taniej finalnie nisssns wychodzi.

Opublikowano
12 minut temu, Awra napisał:

w serwisie zakupujemy komplet z potrzebnymi uszczelkami

W serwisie możesz też kupić luzem wszystkie uszczelki które potrzebujesz.

Opublikowano
  • Autor
16 minut temu, pelonek1 napisał:

W serwisie możesz też kupić luzem wszystkie uszczelki które potrzebujesz.

Tak, no i nissens plus uszczelki z serwisu to prawie na to samo wyszło. Wiadomo taki mieszany zestaw taniej ale jednak ja nie miałem też z tą firmą do czynienia, nikt nic tu nie pisał w necie też to leci ori.

Opublikowano
29 minut temu, Awra napisał:

Tak, no i nissens plus uszczelki z serwisu to prawie na to samo wyszło. Wiadomo taki mieszany zestaw taniej ale jednak ja nie miałem też z tą firmą do czynienia, nikt nic tu nie pisał w necie też to leci ori.

To ile Ci powiedział że wyszło? Jak dla mnie 2 k zł w ASO vs 400 zł w zamienniku to jest różnica :wink:

Edytowane przez pelonek1

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, pelonek1 napisał:

To ile Ci powiedział że wyszło? Jak dla mnie 2 k zł w ASO vs 400 zł w zamienniku to jest różnica :wink:

400 zł w zamienniku? No to nie jest raczej nissens a może nie do tego silnika. Po zniżkach takich dla warsztatu z obrotem 200tys miesięcznie to ona wychodzi za 550zł.. w IC. A w serwisie niecały tysiąc za ten zestaw co pisałem wyżej. 

Opublikowano
32 minuty temu, Awra napisał:

400 zł w zamienniku? No to nie jest raczej nissens a może nie do tego silnika. Po zniżkach takich dla warsztatu z obrotem 200tys miesięcznie to ona wychodzi za 550zł.. w IC. A w serwisie niecały tysiąc za ten zestaw co pisałem wyżej. 

Bo IC to nie zawsze tani sklep :wink:

APARTS.PL

940042 NISSENS Skraplacz, klimatyzacja, pasuje do Skraplacz, klimatyzacja ; -zobacz opis...

Opublikowano
W dniu 23.11.2021 o 22:18, pelonek1 napisał:

Bo IC to nie zawsze tani sklep :wink:

APARTS.PL

940042 NISSENS Skraplacz, klimatyzacja, pasuje do Skraplacz, klimatyzacja ; -zobacz opis...

ale kolega pytal o chłonice oleju z tego co patrze, a to co wkleiles to skraplacz klimy.

Nissens to dobra marka, jak wyrazna roznica w cenie to ja bym szedl bez obaw w nissensa.

Opublikowano
8 minut temu, luk330 napisał:

ale kolega pytal o chłonice oleju z tego co patrze, a to co wkleiles to skraplacz klimy.

Za szybko czytałem najwidoczniej temat :grin:

Opublikowano

Nie mniej, chłodnica oleju z Nissens kosztuje ok. 400 zł.. A jest to zamiennik praktycznie najwyższej jakości, o ile nie z pierwszego montażu.

WWW.AUTOCZESCIONLINE24.PL

Z tego co widzę to z uszczelkami..