Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] 1.8T Q - jakie spalanie? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

osoby jezdzace 1.8T 150KM ewentualnie 180 prosze o podanie minimalnego/maksymalnego spalania. byc moze wymienie swoja 2.6 na 1.8T (lub jakiegos TDI) wiec potrzebuje troche danych na temat tych silnikow. czy rzeczywisice 1.8T bedzie palil podobne ilosci benzyny (mowie o w pelni sprawnym silniku)??

Opublikowano

W trasie , tak do 140 , moja paliła 8,5 :mrgreen: W mieści przy cieżkiej nodze dochodziło do 15 :twisted: Przy lżejszej jeździe po mieście 12

Opublikowano

od 8 do 18 :D te silniki tak maja :D

Opublikowano

9L/100 w trasie

14L/100 w mieście

Styl jazdy taki mieszany, czasem spokojnie, czasem agresywniej ;)

Opublikowano
  • Autor

ile kucykow da sama zmiana programu w 1.8T 150KM i o ile wzrosnie spalanie?

Opublikowano

pet3r, teoria mówi, że o ok. 30% mocy więcej, ale coś koło 190KM może się uda :D

Spalanie to taki dziwny temat - osobiście nie lubię, gdy się go porusza bo w zasadzie to nie prowadzi do niczego... Nie ma dwóch takich samych aut, nie ma dwóch takich samych miejsc, warunków atmosferycznych, a co najważniejsze nie ma takich samych dwóch kierowców, więc co za tym wszystkim idzie, nie ma dobrego porównania... Jedyne porównanie jakie wchodzi w grę to jazda dwoma autkami taki sam odcinek drogi takim samym stylem :)

Ja sam nie wiem ile teraz mam, ale zanim shamuję to kilka rzeczy mam do zrobienia, a teraz potrzebuję chajsu na inny cel :(

Opublikowano
  • Autor

190 przy samej zmianie programu? :shock: nie przypuszczalem, ze az tyle :) trzeba starych pomeczyc, chociaz pewnie i tak bede jezdzil dieslem (przynajmniej tanio, a wiruska tez mozna wrzucic :P).

Opublikowano
190 przy samej zmianie programu?

Wszystko zależy od tego kto i jak to zrobi. Znajomy w Passacie 1.8T '02 ze 150KM ma 180KM, a robiła to jakaś bardzo mała, nieznana firma w Poznaniu. W dodatku stroili bez hamowni, a jak się później (w Warszawie na hamowni) okazało udało się im wycelować w 180KM ;) Sądzę, że VTG zrobiło by lepiej mając pod ręką hamownie oraz bagaż doświadczeń związanych z koncernem Audi :) Kilka koni wycisnęliby napewno więcej... aha, i jeszcze podobno wg teorii granice rozsądku (czyli jakby bezpieczeństwa) zamykają się na ok. 20-25%

Opublikowano
  • Autor

o ile wzrasta spalanie przy przyroscie 30KM?

Opublikowano
o ile wzrasta spalanie przy przyroscie 30KM?

Odpowiedź na to pytanie to jak wróżenie z fusów :lol:

Opublikowano

jak jezdzilem w USA to sie nie zastanawialem, ale w niedalekiej przyszlosci bede jezdzil nim tutaj to dam znac co i jak. A auto to A4 B5 1.8T Quattro 150 KM.

Pozdrawiam

Janek

Opublikowano
jak jezdzilem w USA to sie nie zastanawialem, ale w niedalekiej przyszlosci bede jezdzil nim tutaj to dam znac co i jak. A auto to A4 B5 1.8T Quattro 150 KM.

Pozdrawiam

Janek

Nie zapominaj, że w USA paliwko kupuje się za śmieszne pieniądze w porównaniu do zarobków :) Z tego co się wstępnie orientowałem, 1 galon kosztuje tam ok. 1$. Zarabiając ok. $8/h co dwie minuty zarabiasz na litr benzyny :P Ja też bym się nie zastanawiał ile mi auto pali :mrgreen: hehehe

Opublikowano

sorki za lekkie off topic

teraz galon kosztuje juz prawie 3$ i znajomi mowia ze to skandal ;-)

jak wybierałem się na wycieczke z wschodniego wybrzeża na zachodnie i spowrotem to nie brałem pod uwage kosztów paliwa :mrgreen: a pożyczyliśmy Forda Freestar-a z silnikiem 4.2

nigdy nie zapomne miny gościa jak zobaczył stan licznika po powrocie , jak pożyczałem to miał 17 mil

Opublikowano

Cena dzisiejsza z Nowego Jorku to 3,40$ za galon 93oct

jeszcze w grudniu było 2.60$ za galon więc na szczęście ich też dopadło.

A jeżeli chodzi o spalanie 1.8T to po dobrym programie spalanie u spada nawet do 0,5 litra.

Pomyślcie, skoro auto lepiej ciągnie z dołu RPM... no :mrgreen:

Opublikowano
teraz galon kosztuje juz prawie 3$ i znajomi mowia ze to skandal
Cena dzisiejsza z Nowego Jorku to 3,40$ za galon 93oct

To ja mam jakieś stare dane :oops:

Opublikowano

Też byłem w szoku jak tu przyjechałem w maju...

dobrze, dlaczego tylko my mamy cierpieć:)

może dzięki temu wynajdą coś nowego :wink:

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. ja posiadam A4 1.8T Quattro. Przebieg 225tys, spala mi od 10 do 15 litrów (trasa 10 litrów mistao około 14-15, przy ciężkiej nodze)

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja powiem tak, w trasie jak jadę w miare stałą prędkością to pali 9-9.5 l.

W mieście - to już wszystko zależy od korków, ale zwykle to 10.5-13 l.

Opublikowano

trasa wawa-poznań wawa spalanie przy 120-130km/h 8,2 Litra

Wawa ruch miejski 11,4-12 litrów

Opublikowano

..ja mam sekwencje i gaz na trasie do 130 to 10 do 160 to juz 12 ...po miescie 12 do 15 gazu kwestia stylu jazdy :)