Balsamista Opublikowano 29 Listopada 2021 Opublikowano 29 Listopada 2021 Witam. Pacjent 1.9 TDI audi a4 b5, od zakupu brak ogrzewania, miałem się tym zająć wcześniej ale....było ciepło więc olałem :-D i tak węże od nagrzewnicy obydwa są gorące, płyn jest, gdy ustawiam HI i nawiew leci lekko ciepłe powietrze. Odczytane błędy climatronic: 4.1 - czujnik temp w kanale świeżego powietrza 15.7 - klapa powietrza, czasem blokowana 18.3 - napięcie dmuchawy świeżego powietrza, sporadyczne. Co waszym zdaniem zrobić, sprawdzić, ewentualnie co za bakcyl za ten brak ogrzewania, wiem że może być nagrzewnica ale wolę się upewnić niż coś ruszę że to napewno to Z góry dzięki za odp...
Lukasz_mk2 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Co za wynalazkiem odczytywałeś te błędy?? Masz je odczytane za pomocą VAG-COM'a lub VCDS'a? Trzeba by wykonać test wyjść i sprawdzić, czy chodzą klapy. Najprawdopodobniej klapa, która musi zostać otwarta przy nagrzewnicy się nie otwiera - będzie to wina pewnie jej silnczka. VCDS'em można by też odczytać jaką temperaturę "widzą" poszczególne czujniki i było by już wszystko wiadomo. Problem z termostatem raczej odpada, gdyż jak napisałeś oba węże od nagrzewnicy są gorące.
Muskel1 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Odczytał zapewne na panelu klimy. W B5 było to możliwe.
Rekomendowane odpowiedzi