Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ALG] Stuki w zawieszeniu z przodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WitamPotrzebuje pomocy mianowicie wymienilem wszystkie wachacze w swoim aucie na lemfordera i po przejechaniu 200 lub 500 kilometrow cos zaczelo stukac w prawym kole :wallbash:.amortyzatory sprawdzalem i ponoc sa dobre.Zawieszenie mam gwintowane z mozliwoscia regulacji wysokosci.Co to moze byc i co tak stuka?czekam na rady

Opublikowano

nie raz już było na ten temat :wink4: I nawet ja miałem podobny problem, okazało się że padła końcówka drążka kierowniczego. Podnieś koło do góry i sprawdź gdzie masz luzy

Opublikowano

Witam, u mnie też sie pojawił dziwny głuchy stukot na wiekszych wybojach przy kole od kierowcy. Wahacze oczywiście wymienione z tej strony. Oczywiście hałas został zminimalizowany, ale jeszcze trochę słychać. A czy może są jakieś gumowe tuleje, albo cos. Amorków nie sprawdzałem jeszcze.

Opublikowano

Dużo było już na ten temat na forum... :cool1:

U jednego kolegi nawet wyszło że taki stukot powodował akumulator bo coś tam nie był dobrze

zamocowany czy jakoś tak to było... :decayed:

Także trzeba próbować wszystkiego :naughty:

Może i u Ciebie talesbite warto takie rzeczy sprawdzić :wink4:

Opublikowano

właśnie znalazłem ten watek i niezłe przyczyny ludzie mają. u mnie jeszcze kilka rzeczy zostało do sprawdzenia: amorki, łączniki i końcowki...

Opublikowano

czasem stuki może nawet powodować choćby zderzak, nadkole albo jakieś inne dziwne rzeczy tj ww aku itp... :decayed: Trzeba sprawdzać wszystko co się może poruszać a nie powinno... a czasami trzeba się naszukać. U nie poszło gładko ( końcówka drążka od kierowcy) :gwizdanie: