Opublikowano 29 Czerwca 20251 r Jestem już po ponownej wymianie bateryjki i faktycznie po przejechaniu kilkunastu kilometrów błąd już się nie pojawia na VC oraz VCDS również go nie pokazuje👍
Opublikowano 8 Stycznia8 Sty Autor Nie wymieniłem, bo działa prawidłowo. Nawet gdy auto stało 14 dni nieużywane, nie było problemów w postaci błędów czy komunikatów o rozładowanym akumulatorku. Edytowane 8 Stycznia8 Sty przez Muskel1
Opublikowano 28 Stycznia28 Sty Czy ktoś podpowie gdzie jeszcze może znajdować się bateria systemu SOS. Po rozebraniu tylnego siedziska nie mam tej zaślepki na baterie przy tym module. Poniżej zdjęcie.
Opublikowano 5 Lutego5 Lut W dniu 28.01.2026 o 21:18, akrobatic napisał(a): Czy ktoś podpowie gdzie jeszcze może znajdować się bateria systemu SOS. Po rozebraniu tylnego siedziska nie mam tej zaślepki na baterie przy tym module. Poniżej zdjęcie. 2020 to polift tutaj system sos już jest w innym miejscu. W Avancie jest gdzieś pod kołem zapasowym i z tego co kojarzę problem z nie działaniem systemu nie leży po stornie baterii tylko wadliwe są te moduły.
Opublikowano 6 Lutego6 Lut Autor W dniu 28.01.2026 o 21:18, akrobatic napisał(a): Czy ktoś podpowie gdzie jeszcze może znajdować się bateria systemu SOS. Po rozebraniu tylnego siedziska nie mam tej zaślepki na baterie przy tym module. Poniżej zdjęcie. Tak jak już wyżej kolega nadmienił, w polifcie za SOS odpowiedzialny jest sterownik telematyki czyli ConBox i w nim znajduje się ten akumulatorek, na spodniej stronie pod klapką. Sterownik ten znajduje się w bagażniku po stronie kierowcy zaraz za tylną kanapą, pod półką na narzędzia, należy ją wymontować aby się tam dostać. W poliftach problemem jest raczej sterownik telematyki a nie akumulatorek. Sterowniki te padają bardzo często i jest nawet na to akcja serwisowa 90TS oraz TPI. Tutaj możesz poczytać na ten temat. Edytowane 6 Lutego6 Lut przez Muskel1
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz @Muskel1 czy po wymianie całego comboxa na używany z Allegro powiedzmy trzeba oddawać samochód na kodowanie?Mam następujący błąd w A4 B9 polift 163KM 35 TDI Mild Hybrid:Wymieniłem baterie na zamiennik Cameron Sino dokładnie taki jak kolega powyżej z nadzieją, że błąd zniknie. Sprawa świeża, więc auto przejechało dopiero 3km od wymiany.Do powyższego błędu dołączył drugi po wymianie baterii, ale zakładam, że musi się ona naładować.Czy spotkałeś się z takim błędem Encryption Error w przypadku awarii baterii czy jednak większa szansa, że moduł padł?
Opublikowano 46 minut temu46 min Autor Wrzucamy zawsze pełny auto-scan, najlepiej z VCDS albo inneg godnego narzędzia diagnostycznego😉Wymiana ConBoxa to nie tylko kodowanie, ale także CP oraz wiele innych dopasowań. Bez ODIS z aktywnym kontem Online i uprawnieniami GeKo nawet nie podchodź do sprawy.
Opublikowano 38 minut temu38 min 6 minutes ago, Muskel1 said:Wrzucamy zawsze pełny auto-scan, najlepiej z VCDS albo inneg godnego narzędzia diagnostycznego😉Wymiana ConBoxa to nie tylko kodowanie, ale także CP oraz wiele innych dopasowań. Bez ODIS z aktywnym kontem Online i uprawnieniami GeKo nawet nie podchodź do sprawy.Postaram się wrzucić jutro pełny skan. Niestety mam tylko vgate iCar pro i kupioną aplikację carscanner.Czyli jak bateria nie pomoże to tylko serwis :/
Opublikowano 26 minut temu26 min Autor 12 minut temu, KamilKamilKamil napisał(a):Postaram się wrzucić jutro pełny skan. Niestety mam tylko vgate iCar pro i kupioną aplikację carscanner.Z tego nie wrzucaj😄