Jump to content
IGNORED

[ALL B5] Jak to jest z tymi znaczkami TDI, Quattro, V6 ???

Recommended Posts

Posted

Powiedzmy na przykładzie tego autka: http://www.allegro.pl/item180055383_audi_a4_2_5_v6_tdi_quattro_stan_idealny.html

Czy powinien byś znaczek quattro z przodu?

Czy powinien być znaczek V6 z tyłu i TDI?

A może nie w każdej wersji były zakładane?

Łatwo taki znaczek zwinąć komuś z autka? (nie żebym chciał ukraść, tylko pytam pod kątem tego autka bo nie wiem czy mam się doszukiwać przez te znaczki jakiegoś wypadku)

Guest spedyt
Posted

Te znaczki można kupić i każdy może sobie coś takiego nakleić

Posted
Te znaczki można kupić i każdy może sobie coś takiego nakleić

Wiem że można kupić, chodzi mi tylko o to czy w każdym nowym aucie które wychodzi z fabryki te znaczki są? Bo nie wiem czy doszukiwać się przyczyn ich braku na nadwoziu (wypadek, kradzież itp.)

Guest Murzyn
Posted

mozna zamowic wersje bez oznaczen, albo sciagnac je w 10 min

Posted

Ja u siebie np. nie mam zadnych oznaczen ze mam Q poza listwa na desce, tak samo nie mam oznaczen na klapie bagaznika co do silnika itp.

Posted

Tak jak powiedział Murzyn, można było zamowic wersje bez oznaczen. Ja u siebie mam tylko napis Quattro na tylnej klapie oraz A4.

A jeśli chodzi o ściąganie znaczków to myślę, że po dobrze przeprowadzonej operacji nie będzie żadnych śladów.

Posted

Stawiasz auto na słońcu , żeby znaczek dobrze się nagrzał.Bierzesz cienką żyłkę wędkarską.Wkładzasz między znaczek a nadwozie i podcinasz.Później resztę kleju zmywasz i nie ma znaczka.Jak jakiś żul będzie chciał Ci go zawinąć , to zdejmie go dużo szybciej śrubokrętem , tylko wtedy porysuje lakier.

• 4 years later...
Posted

Weźcie też pod uwagę koledzy, że w 10 letnim aucie, które swoje na słońcu się nastało ... pod znaczkiem może być zupełnie inny odcień lakieru .... wtedy pasta lekkościerna i po kłopocie.

• 2 weeks later...
Posted

A w kwestii odwrotnej?Czym najlepiej przykleic?Koledze oderwali "X" z BMW ale nie wiem czemu pod autem lezał bo porzucili..

w sklepie z materiałami lakierniczymi dostaniesz taśmę samoprzylepną 5 mm dwustronną ,przeczyścisz miejsce do klejenia benzynką ekstrakcyjną i kleisz :good: