Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BLB] Program, a wady wrodzone silnika BLB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

ostatnio na poważnie zacząłem się zastanawiać nad nowym programem do mojej czarnuli. Jedyna rzecz, która mnie powstrzymuje to coraz więcej silników BLB na forum z ujawnionymi usterkami spowodowanymi felernym napędem pompy olejowej. :kwasny: Dokładniej rzecz ujmując, to mam wątpliwości czy nowy (mocniejszy) program może wpłynąć na szybsze wystąpienie w/w objawów.

Jak już truję, to chciałem przy okazji zapytać co warto zrobić/sprawdzić w samochodzie przed wizytą u Mistrza Rogalottiego (inna opcja nie wchodzi w grę :) ). Ogólnie, to jak przygotować pacjenta do zabiegu... :tongue4:

Opublikowano

jak masz go przygotować , hmmm Rogal sam ci zrobi diagnoze silnika i doradzi . Co do pierwszego pytania, sam musisz zdecydowac co z tym fantem zrobić.

Opublikowano

Jedyna rzecz, która mnie powstrzymuje to coraz więcej silników BLB na forum z ujawnionymi usterkami spowodowanymi felernym napędem pompy olejowej. :kwasny: Dokładniej rzecz ujmując, to mam wątpliwości czy nowy (mocniejszy) program może wpłynąć na szybsze wystąpienie w/w objawów.

Znajdź choć jedno logiczne uzasadnienie na słuszność swojej tezy. Pompa oleju i wałki mają się do moda jak wieprzek do siodła. :decayed:

Martiwć przy modzie może Cię np. głowica, pompki, albo blok, ale nie pompa oleju i zabierak bo te jak mają zdechnąć to zdechną z modem czy bez.

Opublikowano

Serię można zajechać szybciej niż auto po optymalizacji u Rogala - liczy się to jak się jeździ i dba o auto. Jak auto ma fabryczny feler nie związany ze wzrostem mocy i momentu to nie powinno wpływać na decyzję o wirusie.

Ja od października zrobiłem prawie 30 tkm na programie od Witka i totalny spokój chociaż na początku miałem stracha.

Opublikowano

zmień filtr powietrza na nowy i sprawdz stan oleju przed wizyta u rogala