Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B8 2.0 TDI 215KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, Prezes_ATNT napisał:

Ile cali felgi pakujesz? 

Ciekawie się zaczyna, będę obserwował. U mnie też Piano Black wlatuje do środka z pewnym dodatkiem :D

Standard 19 cali jak na moje to i to jest mało do B8 powinno wpaść 20 ale tu już wydatki większe i trzeba było pójść na kompromis z żoną po za tym felgi kupione za bezcen tylko wymagały mojej pracy i trochę farby

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Felgi i opony czekają na montaż, z racji wolnej soboty wpadły pedały z podstopnicą i lampki w kieszeniach drzwi nadal szukam zacisków 345mm ceny porażają  jeżeli nie znajdę nic w normalnej cenie wleci 320mm po regeneracji i malowaniu 

4E4D0891-675B-4DC9-9373-78FA531BF8E7.jpeg

892A8F9D-7B60-4BEE-B777-8C1270E13764.jpeg

7E9A15CA-2EB1-4D19-BC48-373AA8EBBFED.jpeg

7BC41150-461C-4B73-A1A7-8FCAAA2A1D61.jpeg

FB2F79E5-9F33-4E53-A1DB-751E1B558C4D.jpeg

E62C179D-50E0-47D1-9977-643C77AAF41C.jpeg

79F0C582-A4D7-449D-9646-3B302EAC6141.jpeg

Opublikowano

Nie bardzo rozumiem.... Ceny 345 nie zmieniają się od 4-5ciu lat. Za ile chcesz to kupić ? Mam kilka zestawów, chociaż na Twoim miejscu brałbym 356

Opublikowano
  • Autor

Wiem że się nie zmieniają jak na moje nic nie usprawiedliwia ceny ok 2000 zł za przednie zaciski do regeneracji do powiedzmy sobie szczerze starego już co bądź auta +tarcze klocki i robi się nieźle gdzie jeszcze tył 

Edytowane przez ivan1977

Opublikowano
Godzinę temu, ivan1977 napisał:

Wiem że się nie zmieniają jak na moje nic nie usprawiedliwia ceny ok 2000 zł za przednie zaciski do regeneracji do powiedzmy sobie szczerze starego już co bądź auta +tarcze klocki i robi się nieźle gdzie jeszcze tył 

Szukasz 4 tłoków ?

Opublikowano
  • Autor

Nie koniecznie choć nie ukrywam ze 4 tłoki było by zacnie co masz aktualnie do sprzedaży ?

Edytowane przez ivan1977

Opublikowano
26 minut temu, ivan1977 napisał:

Nie koniecznie choć nie ukrywam ze 4 tłoki było by zacnie co masz aktualnie do sprzedaży ?

Co chcesz...

Na przód: 320, 320 Brembo, 345 Q5, 345brembo, 356 Ate, 380 Ate i 400 Akebono

I na tył: 330 I 356

Edytowane przez Dev

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Dev napisał:

Co chcesz...

Na przód: 320, 320 Brembo, 345 Q5, 345brembo, 356 Ate, 380 Ate i 400 Akebono

I na tył: 330 I 356

Możesz na priv przesłać cenę za 345 Q5 przód i tył 330 

Opublikowano
Teraz, ivan1977 napisał:

Możesz na priv przesłać cenę za 345 Q5 przód i tył 330 

nie ma jednej ceny, wszystko zalezy od tego jakie beda uzyte czesci do danego setupu

jakie klocki, jakie tarcze itd itp

W Twoim przypadku koszt zaczyna sie od ok 3300

Opublikowano

No ja myślę że albo 356 albo 4 tłok 345 brembo przód i tył do tego 330 mm 

Bo jak tył 356mm to przód już musi być 380 z sq5 czy D4 . I już felgi 19" lato zima

Opublikowano

345 a 356 to dwa różne światy

Coś na zasadzie starej historii 312 vs. 320

Opublikowano
  • Autor
23 godziny temu, karolek_ust napisał:

No ja myślę że albo 356 albo 4 tłok 345 brembo przód i tył do tego 330 mm 

Bo jak tył 356mm to przód już musi być 380 z sq5 czy D4 . I już felgi 19" lato zima

Felgi są 19” 2 komplety także nie problem

23 godziny temu, Dev napisał:

345 a 356 to dwa różne światy

Coś na zasadzie starej historii 312 vs. 320

Chyba 356mm przerost formy nad treścią tak mi się wydaje po za tym autem porusza się żona i niekiedy córka obydwie nigdy nie narzekały na hamulce pomimo ze teraz siedzi tam 314mm a obydwie nogę maja ciężką 

myślę że 345 w zupełności wystarczy jak na tą budę i moc 

356mm siedzi u mnie w A6 i dają radę z tą skorupą i mocą 

320mm też mam sprawdzone jak to hamuje i nie jest źle pomimo opini że to nie hamulce a spowalniacze 

Edytowane przez ivan1977

Opublikowano
21 minut temu, ivan1977 napisał:

Felgi są 19” 2 komplety także nie problem

Chyba 356mm przerost formy nad treścią tak mi się wydaje po za tym autem porusza się żona i niekiedy córka obydwie nigdy nie narzekały na hamulce pomimo ze teraz siedzi tam 314 mm a obydwie nogę maja ciężką 

powiem Ci że męcząca jest już dla mnie pisanina na temat hamulców

dopóki ktos nie wsiadzie i sie przejedzie autem z własciwymi hamulcami nie zrozumie całej istoty problemu

hamulce nie służą do szybkiej jazdy, nigdy nie słuzyły, ale sa niezbedne do szybkiego zatrzymania auta, bez wzgledu na predkosc

seryjne hamulce w audi sa jakie są i  nie nalezą do takich z których warto brac przykład

dlatego trzeba je nieco "poprawic"

jak słysze ze auto ma super, hiper, zayebiste hamulce to proponuję choc raz rozpedzic to auto do maksymalnej predkosci a nastepnie wyhamowac je z maksymalną siłą do zera

gwarantuje ze po wytraceniu ok 40% predkosci auto juz nie ma hamulców, poniewaz pojemnosc cieplna tarcz jest zbyt mała, i gwałtownie osiągnieta

pytanie co sie dzieje z pozostałymi 60% predkosci ? czarna d...a, auto jest pociskiem nie doopanowania i zatrzymania

auto którym jezdzisz, lub Twoja żona to własnie taki pocisk na kołach z upośledzonym układem hamulcowym, i nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy 

Twoje auto wazy zatankowane, zapakowane plus 2 lub 3 osoby bez mała 2 tony

a te dwie tony trzeba "zmiescic" w tych czterem malutkich tarczach, jakie masz na aucie, ale to niestety jest niemozliwe 

Edytowane przez Dev

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, Dev napisał:

powiem Ci że męcząca jest już dla mnie pisanina na temat hamulców

dopóki ktos nie wsiadzie i sie przejedzie autem z własciwymi hamulcami nie zrozumie całej istoty problemu

hamulce nie służą do szybkiej jazdy, nigdy nie słuzyły, ale sa niezbedne do szybkiego zatrzymania auta, bez wzgledu na predkosc

seryjne hamulce w audi sa jakie są i  nie nalezą do takich z których warto brac przykład

dlatego trzeba je nieco "poprawic"

jak słysze ze auto ma super, hiper, zayebiste hamulce to proponuję choc raz rozpedzic to auto do maksymalnej predkosci a nastepnie wyhamowac je z maksymalną siłą do zera

gwarantuje ze po wytraceniu ok 40% predkosci auto juz nie ma hamulców, poniewaz pojemnosc cieplna tarcz jest zbyt mała, i gwałtownie osiągnieta

pytanie co sie dzieje z pozostałymi 60% predkosci ? czarna d...a, auto jest pociskiem nie doopanowania i zatrzymania

auto którym jezdzisz, lub Twoja żona to własnie taki pocisk na kołach z upośledzonym układem hamulcowym, i nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy 

Twoje auto wazy zatankowane, zapakowane plus 2 lub 3 osoby bez mała 2 tony

a te dwie tony trzeba "zmiescic" w tych czterem malutkich tarczach, jakie masz na aucie, ale to niestety jest niemozliwe 

Ok ja to rozumiem czyli powiedzmy 345 mm przód i tył 330mm nie dadzą rady ?

Opublikowano

Na moje odczucie 345/330 dają już radę. Jest to już całkiem inna bajka niż seryjne hamulce.

Opublikowano

Wystarczy i będzie czuć dużo lepiej . Seryjnie masz tak jak ja miałem 314mm przód , ja zmieniłem na 320mm na 4 tłok brembo i powiem ci tylko niby 6 mm ale różnica ogromną , sam teraz myślę nad czymś większym ale dla efektu wizualnego bardziej 

Opublikowano
9 godzin temu, ivan1977 napisał:

Ok ja to rozumiem czyli powiedzmy 345 mm przód i tył 330mm nie dadzą rady ?

Oczywiście że dadzą, ale jak dołożysz parę stówek to wrzucasz skuteczniejsze 356mm. W porównaniu z 345 to nie jest tylko 11mm na średnicy tarczy ale również 4mm na grubosci.

Jakie masz parametry felgi ?

Opublikowano
Godzinę temu, karolek_ust napisał:

Wystarczy i będzie czuć dużo lepiej . Seryjnie masz tak jak ja miałem 314mm przód , ja zmieniłem na 320mm na 4 tłok brembo i powiem ci tylko niby 6 mm ale różnica ogromną , sam teraz myślę nad czymś większym ale dla efektu wizualnego bardziej 

Plus 5mm na grubosci

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Dev napisał:

Oczywiście że dadzą, ale jak dołożysz parę stówek to wrzucasz skuteczniejsze 356mm. W porównaniu z 345 to nie jest tylko 11mm na średnicy tarczy ale również 4mm na grubosci.

Jakie masz parametry felgi ?

8.5j 19” et 35

Opublikowano
8 godzin temu, ivan1977 napisał:

8.5j 19” et 35

No to nie ma co się zastanawiać