Irek4999 Opublikowano 3 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 Mam audi a4 b9 2016 imię działa mi rds czyli nie wyświetlają się informacje na wyswietlaczu. Na radiu zet np po każdych wiadomościach pojawi się tylko raz i towszystko albo przy każdym uruchomieniu auta się pojawi a potem już nic. Wiem ze już poruszanybyl ten temat ale może ktoś wie co trzeba zrobić. Dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 3 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 (edytowane) Nic nie da rady zrobić. Musisz za każdym razem przestawić gałkę w prawo (na +) następnie wybrać z listy Radiotext. Edytowane 3 Marca 2022 przez Muskel1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek4999 Opublikowano 3 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 To znaczy ze w każdym audi a4 b9 nie działa rds????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 3 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 Działa ale musisz zrobić to co napisałem aby wyświetlało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek4999 Opublikowano 3 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 To czemu po każdych wiadomościach się pojawia(tylko raz) albo przy uruchamianiu silnika. Może trzebazrobic aktualizacje bo jest taka mozliwosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 3 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 (edytowane) Każdorazowo po wybraniu nowej stacji należy przeprowadzić to co napisałem u góry. MIB2 tak ma i nic nie zrobisz. Z zajnowszym softem jest to samo. Dopiero MIB3 działa to automatycznie. Edytowane 3 Marca 2022 przez Muskel1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balonickk Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Mam pytanie trochę związane z tematem RDS. Nie wyświetla mi się dedykowana ikona dla danej stacji radiowej, tylko taka standardowa - włącza to się jakoś? Radio też nie wyszukuje fal danej stacji radiowej w przypadku osłabienia sygnału ustawionej w pamięci. Jadąc gdzieś dalej muszę wyszukiwać fal danej stacji, radio nie robi tego automatycznie nie aktualizuje częstotliwości. Da się to jakoś ustawić na automat (normalnie funkcja AF w każdym innym radio z RDS) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Wszystko zależy od wersji mmi i wersji softa. DAB+ czy FM? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balonickk Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Muskel1 da się to jakoś ogarnąć, ulepszyć, zaktualizować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Jaka wersja navi, jaka wersja softa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balonickk Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Nie wiem czy ta wersja softa pokaże ikonki. Można spróbować aktywować vcdsem w adaptacjach w sterowniku 5F. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balonickk Opublikowano 7 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 6 godzin temu, Muskel1 napisał: Nie wiem czy ta wersja softa pokaże ikonki. Można spróbować aktywować vcdsem w adaptacjach w sterowniku 5F. Dzięki za odpowiedź. Rozumiem, że poprzez OBD Eleven też mogę próbować? A co z kwestią automatycznej zmiany częstotliwości stacji radiowych (AF) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 7 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 (edytowane) Jaki masz tuner DAB+ czy tylko FM? Edytowane 7 Marca 2022 przez Muskel1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balonickk Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 W dniu 7.03.2022 o 08:44, Muskel1 napisał: Jaki masz tuner DAB+ czy tylko FM? Dzięki za obszerne info. Radio na 100% jest FM. Dziś sprawdzę co mogę w nim ustawić wg powyższych wskazówek. Jak coś, to się odezwę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balonickk Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 4 godziny temu, Balonickk napisał: Dzięki za obszerne info. Radio na 100% jest FM. Dziś sprawdzę co mogę w nim ustawić wg powyższych wskazówek. Jak coś, to się odezwę No niestety nie mam specjalnej możliwości regulacji parametrów. Jest możliwa jakaś aktualizacja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 W złym menu jesteś. Włącz radio tak abyś miał widoczne listę stacji, następnie popychasz gałkę mmi w prawo na zanaczoną zakładkę +. Otworzy się lista, scrolujesz na dół na ustawienia radia i potwierdzasz, otworzy się następna lista i pierwszy od góry to śledzenie stacji (u mnie Senderverfolgung). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balonickk Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Zdjęcia pokazują ścieżkę dostępu do menu tak jak u Ciebie. Niestety na końcu mam tak ubogą listę opcji, jakąś lipa... I tu moje pytanie - jakąś aktualizacja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 9 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 Jeżeli dobrze widzę po rozmiarze ekranu masz chyba małą nawigację. Jakie masz te przyciski obok gałki, plastikowe czy metalowe? Być może w małej nawigacji nie ma tej opcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balonickk Opublikowano 9 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 Tak, mam małą navi i przyciski mam plastikowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi