Dbaluch Opublikowano 29 Marca 2022 Opublikowano 29 Marca 2022 Rozumiem , moje listwy poprzedni właściciel tak średnio dobrze zdemontował z dzwi tzn minimalnie je tam gdzieś troszke naciął nożem przy odcinaniu no i spodnia strona po czyszczeniu taśmy też tak średnio wygląda, jest pokalczona od skrobania resztek taśmy , patrzyłem na allegro są takie listwy jako nowe nie używane, oryginalne Audi z taśmą tylko trzeba pomalować w kolor lecz to są tzw leżaki magazynowe i nie wiadomo jak ta oryginalna taśma będzie trzymać bo listwy są różnie np z 2011, 2012, 2013, lub z 2014 więc troche latak mineło, co o tym myślićie ?
dekiel 13 Opublikowano 30 Marca 2022 Opublikowano 30 Marca 2022 Teoretycznie ta taśma na zleżałych listwach powinna trzymać ale nikt nie wie jak mocno , klej mógł podeschnąć. Rozwiń tą taśmę 9 mm na czystym szkle / odłuszczonym/ , przyłóż metalową listwę i odetnij nożem do tapet 3 mm.
Dbaluch Opublikowano 30 Marca 2022 Opublikowano 30 Marca 2022 Rozwiń tą taśmę 9 mm na czystym szkle / odłuszczonym/ , przyłóż metalową listwę i odetnij nożem do tapet 3 mm. - Tzn mam taśme nakleić na szkło i wtedy ją przyciąć ?
greg2505 Opublikowano 30 Marca 2022 Opublikowano 30 Marca 2022 Przyklej 9mm nic się nie stanie ,nadwyżka zmieści się spokojnie w listwie,a jak mocno chcesz to przyklej do listwy i wtedy przytnij,wg mnie nie ma sensu ,ja miałem różne szerokości od 2mm do 19mm więc dałem takie jak trzeba
Dbaluch Opublikowano 30 Marca 2022 Opublikowano 30 Marca 2022 Dzięki greg2505 za pomoc , kupię 6 i 9 mm i nie będę kombinował , są po 6 m każda więc reszta gdzieś się może przyda
Rekomendowane odpowiedzi