Jump to content
IGNORED

opony 205 na felgę 7 cali

Recommended Posts

Posted

Koledzy fachowcy... byla sobie aukcja na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=176131203 (felgi 7,5x17 z oponami 225x45x17). Tak sie nimi zainteresowalem, ze wstepnie mam je u goscia zarezerwowane. Moje pytanie jest nastepujace:

Czy zaloze na te fele opony 205 (profil 45 lub50) czy lepiej kupic 215. Jesli natomiast wloze 215 to czy moje 1,6 poradzi sobie z nimi i nie bedzie sie meczylo?

Jestem obecnie za granica i to forum to jedyny sposob na solidna porade. Slyszalem tez od znajomego, ktory ma jakies tam doswiadczenie w "grzebaniu" przy aucie, ze 205 nie wejda.

Troche mnie to zdezorientowalo bo podczas czytania roznych watkow wywnioskowalem, ze da rade wlozyc 205 na felge 7,5.

W gory wielkie dzieki za pomoc.

Lukasz

Posted

Ciezko bedzie zalozyc 205 na 7,5'' na Twoim miejscu kupil bym 215 :wink: wyscigowka wtedy nie bedzie ale jezdzic bedziesz mogl :wink:

Posted

Moze i naciagniesz te 205, ale lepiej 215, bedzie mulil wiadomo, juz seryjnie muli, ale cos za cos :wink:

Lepiej zostaw te 225/45/17 i bedzie ok !!

Posted
Lepiej zostaw te 225/45/17 i bedzie ok !!

Tak tez myslalem... gosc pisal, ze jeszcze troche na nich pojezdze wiec moze do lata pociagne az mi sie zjada na maxa a pozniej sie wymieni na 215... no chyba, ze znajde kogos kto chce sprzedac podobne fele na ktore zaloze 205.

Wielkie dzieki za pomoc,

Z pozdrowieniami,

Posted
Tak tez myslalem... gosc pisal, ze jeszcze troche na nich pojezdze wiec moze do lata pociagne az mi sie zjada na maxa a pozniej sie wymieni na 215... no chyba, ze znajde kogos kto chce sprzedac podobne fele na ktore zaloze 205.

Wielkie dzieki za pomoc,

Z pozdrowieniami,

Ja mialem 225/45/17 w A4 1,6 i dawalo rade, mul bo mul, ale wygladal :rotfl:

Posted
mul bo mul, ale wygladal :rotfl:

Tak.Przeciez nikt Ci kazal jezdzic na wyscigi tylko jezdzic powoli zeby dac sie napatrzyc ludziskom :lol:

• 2 weeks later...
Posted

Ja kupilem felgi alessio model california 16 cali 7,5 szerokosci do tego kupilem opony BFGoodrich G-force profiler 205/55/R16 Wczoraj pojechalem ubrac te oponki na te alumy. Koles w wulkanizacji mial nielada problem bo za chiny nie szlo tych opon napompowac, dal dopiero rady pompując na tzw "bombe" sposobem ktorym pompują wielkie opony do samochodow dostawczych. Mowil ze nie z tego powodu ze felga za szeroka a opona za waska, tylko ze opony ktore kupilem mają strasznie twarde boki, mowil ze pare dni wczesniej "ubieral" na felge 7,5 szerokosci tez opone szerokosci 205 i nie mial zadnych problemow ale byla to najzwyklejsza opona kleber.

Wszystko mam zalozone i naprawde wyglada to oblednie :biggrin: :cool: Jeszcze tylko pomaluje zaciski na czerwono i zakladam do audzinki :a4fan:

Posted
Wszystko mam zalozone i naprawde wyglada to oblednie Jeszcze tylko pomaluje zaciski na czerwono i zakladam do audzinki

no to fotka będzie mile widziana jak to wszystko razem sie prezentuje :wink:

Posted
no to fotka będzie mile widziana jak to wszystko razem sie prezentuje :wink:

Fotki zapodam jutro wieczorem jak wroce z uczelni, a na autku bedą za tydzien jak wszystko porobie... nie mam kiedy pomalowac zaciskow i wymienic klockow, a nie chce tego odkrecac 10 razy

Posted
nie mam kiedy pomalowac zaciskow i wymienic klockow, a nie chce tego odkrecac 10 razy

No to do roboty :twisted:

Posted

Obiecałem fotki wiec prosze :biggrin:

Wypowiedzcie sie co o tym zestawiku sądzicie :question:

13cc1d472c15fceam.jpg

be59e6a4c3718902m.jpg

037ed13c5120b076m.jpg

391cf47a541247c3m.jpg

7efacffed1e48791m.jpg

Guest spedyt
Posted
Wypowiedzcie sie co o tym zestawiku sądzicie

BEKACZU ładny zestawik

Posted

miodzio :wink:

Posted

Sąsiad ma bardzo podobne w B6, ale nie iwem jak sie dokładnie nazywają bo on tez nie wie [;

Takie chciałbym mieć w przyszłym CCCO, albo chodziaż podobne :]

Posted

Co to za opona ? GY ?

Guest spedyt
Posted
Co to za opona ?

BF Goodrich

Posted
Co to za opona ?

BF Goodrich

Yes :cool: BF Goodrich G-force profiler

[ Dodano: 29-04-2007, 20:18 ]

obiecałem ze wrzucę fotki alumkow jak już będę miał założone na samochodzie, wiec proszę :wink:

92978887fc508e52m.jpg

NA FABRYCZNYCH ALUMACH 15"

4fcacdc0c9687de2m.jpg

PRZODZ 16" ALESSIO TYL 15" RONAL - AUDI

0e8ebb15fb332c8fm.jpg

NA 16'' ALESSIO - 1

f9a33c472fc214ecm.jpg

NA 16'' ALESSIO - 2

54d9e0b173f8b5e1m.jpg

037ed13c5120b076m.jpg