Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

szarpniecie po puszczeniu i przy wcisnieciu gazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem posiadaczem audi a4 b5 1.8t 150km Aeb . problem jest nastepujacy gdy naciskam gaz /lub puszcze  jest takie szarpiecie pojedyncze ,czasami zdazy sie ze jest podwojne. nie ma znaczenia na jakich obrotach jest silnik  i na jakim biegu najbardziej czuj na 5 biegu gdzie jestem rozpeczony np do 100km/h puszcze gaz i szarpniecie nawet widac ze wskazowka obrotomierza sie zachwieje dodam ze brak bledow ,silnik ma swoja moc jest zrywny i dobrze przyspiesza. czy ktos wie co moze byc przyczyna ? 

Opublikowano
W dniu 27.03.2022 o 19:43, lukmechanik napisał:

Witam jestem posiadaczem audi a4 b5 1.8t 150km Aeb . problem jest nastepujacy gdy naciskam gaz /lub puszcze  jest takie szarpiecie pojedyncze ,czasami zdazy sie ze jest podwojne. nie ma znaczenia na jakich obrotach jest silnik  i na jakim biegu najbardziej czuj na 5 biegu gdzie jestem rozpeczony np do 100km/h puszcze gaz i szarpniecie nawet widac ze wskazowka obrotomierza sie zachwieje dodam ze brak bledow ,silnik ma swoja moc jest zrywny i dobrze przyspiesza. czy ktos wie co moze byc przyczyna ? 

Przepustnica na linke, jak gwałtownie odpuścisz gaz to zawsze szarpnie. 

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, dawid221 napisał:

Przepustnica na linke, jak gwałtownie odpuścisz gaz to zawsze szarpnie. 

a cos sie da z tym zrobic? 

Opublikowano
Godzinę temu, lukmechanik napisał:

a cos sie da z tym zrobic? 

Przejść na nowszy sterownik z elektroniczna przepustnica 

Opublikowano
  • Autor
9 godzin temu, dawid221 napisał:

Przejść na nowszy sterownik z elektroniczna przepustnica 

okej rozumiem , mam nadzieje ze jest gdzies opisane co jest potrzebne zeby takie cos zrobic. dziekuje za odpowiedz

Edytowane przez lukmechanik

Opublikowano
W dniu 27.03.2022 o 19:43, lukmechanik napisał:

czy ktos wie co moze byc przyczyna ? 

Sprawdzałeś poduchy silnika, skrzyni tak poza tym?

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, przem8 napisał:

Sprawdzałeś poduchy silnika, skrzyni tak poza tym?

silnik po remoncie kapitalnym wszystko bylo zrobione poduszki silnia tez lemfordera oraz skrzyni biegow ,zawor dv rowniez ori , lewego na bank nie ciagnie, swiece ,cewki zmienione na beru , sonda lambda,brak bledow. jedyne co nie bylo robione to dwumasa  ale nie wiem czy to ma wplyw na szarpanie. czasami szarpanie jest a czasem go nie ma zalezy jak sie jedzie i wydaje mi sie ze zalezy od temperatury otoczenia z tego co zauwazylem a dlugo to obserewuje to zima praktycznie szarpania nie ma ale jak sie zrobi cieplo odrazu szarpnie czasem jedno czasem dwa szarpniecia no i oczywiscie czasem mocne szarpniecie a czasem takie musniecie delikatne ale wyczuwalne, i widac jak wskazowka obrotomierza delikatnie dyga. drazni mnie to strasznie i chcialbym cos z tym zrobic. 

Opublikowano

Miałem coś podobnego w AGU, tam też jest przepustnica na linkę. Doszedłem do tego, że to chyba w samej przepustnicy jest coś nie tak, bo sam moment domykania i otwierania przepustnicy, ten ostatni milimetr bardzo skokowo się odbywał. Nawet było to widać na wykresach w VCDS. Myślałem o podmianie przepustnicy, ale nowa przepustnica, nawet w zamienniku to droga sprawa. Nawet używane wtedy były drogie jak na próby w ciemnoo. W końcu auto sprzedałem i nie rozwiązałem do końca problemu.

Opublikowano
  • Autor

wymilem przepustnice na nowa zamennik "trucktec" i dalej szarpie tyko teraz jakby mocniej i tylko do 2500 obr po wyzej juz nie wystepuje szarpniecie. rece opadaja nie wiem co to moze byc.