olegxp Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Witam. Od roku posiadam a4b6 1.8t BFB multitronic 2003r, B+LPG. Od pewnego czasu zmagam się z efektem przygasania silnika (szarpnięcia) przy dojeżdżaniu do świateł. Bardzo odczuwalne przy multitronicu. Występuje nie za każdym razem. Szczelność podciśnień sprawdzona. Przepustnica wyczyszczona i zaadaptowana. Dziś był efekt taki że dojechałem do pracy wyhamowałem auto do 0 i chcąc ruszyć brak reakcji na pedał gazu. Wjechałem na parking, wbiłem P i zero reakcji na gaz na N to samo. Po paru godzinach poszedłem sprawdzić jak na zimnym i to samo. Wbiłem D ruszyłem i jakoś po 20 metrach przepustnica ożyła. Nie wiem jak zdiagnozować problem.
MaTeo85 Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Na dobry początek zrob skan wszystkich sterowników za pomocą vcds'a.
olegxp Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2022 W dniu 20.04.2022 o 06:43, MaTeo85 napisał: Na dobry początek zrob skan wszystkich sterowników za pomocą vcds'a. Skanowanie zrobiłem pokazało jedynie taki błąd 18265-Sygnał obciążenie P1857 - 35 10 Komunikat o usterce ze sterownika silnika - Sporadyczny Błąd wyskoczył w sterowniku skrzyni jak i w sterowniku ABS. Teraz doszedł jeszcze taki problem że czasami jest tak że odpalam wbijam D lub R i skrzynia nie reaguje tzn. dopiero jak dotknę lekko gaz zaczyna jechać z lekkim szarpnięciem lub sam rusza po około 3s.
Rekomendowane odpowiedzi