Gregorski3 Opublikowano 29 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Świece wymienione na NGK Laser Platinum. Wygląda,że pomogło. Dwa razy sprawdzałem po kilka min i nie pojawiło się żadne wypadanie zapłonów na biegu jałowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuG Opublikowano 29 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 U mnie na tych świecach jest już blisko 100 tk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banczy Opublikowano 15 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 (edytowane) Po wymianie pompy i świec dławiło auto nadal ale zdecydowanie rzadziej na obciążonym silniku. Zniknęły błędy dotyczące ciśnienia paliwa ale nadal miałem błędy wypadania zapłonów i ten 3 cylinder. Okazało się, że typek co wymieniał świece uszkodził cewkę. Po jej wymianie auto zaczęło chodzić jak trzeba. Ba nawet zniknęły poranne falowania silnika po zejściu z ssania. Niestety cały czas pojawia mi się czek dotyczący niskiej wydajności katalizatora. Powiem wam, że są przypadki kiedy odczuwam niską moc auta. Możliwe np. że jest usterka turbo bez błędów? W dniu 11.05.2022 o 23:03, Langista napisał: Może faktycznie katalizator jest zapchany.. jaką masz temperaturę w blokach pomiarowych na pierwszej sondzie lambda? Dzisiaj zrobiłem logi odnośnie katalizatora. LOGI KATALIZATORA AUDI A4 B7 2.0TFSI Edytowane 15 Lipca 2022 przez banczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi