chris_wr Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Witam może ktoś pomoże rozwiązać problem z niedziałjaącym tempomatem w Audi A4 b7, 2006 r. poj. 2.0 beznyzna. Więc tak po podłączeniu diagnostyki VAG ewentualne usterki i błedy które mogą być przyczyna problemów z tempomatem są ok. działa czujnik pozycji sprzęgła i hamulca. Generaknie VAG pokazuje że tempomat jest dostępny zmiana pozycji On/OFF działa, zmieniaja się pozycję z O na 1. Nie można tylko załączyć przycisku SET, nie pjawia się kontrolka na desce rozdzielczej, nawet po przekroczeniu 30 km/h. Próbowałem kodowania i jest ok. W załączeniu podsyłam zdjęcia z VAG.
MaTeo85 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 A czy sam przycisk SET reaguje? Tzn czy w vcds po jego wciśnięciu zmienia się wartość w bloku pomiarowym czy nie? Jeśli nie to może uszkodzona jest manetka i należałoby ją wymienić.
chris_wr Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Nie SET nie działa, tzn. nie ma żadnych zmian we wskazaniach na VCDS.
MaTeo85 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Szukaj drugą manetkę na podmianę bo ta pewnie uszkodzona
sabuk2006 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Witam. Tak jak kolega pisał, szukaj drugiej manetki. Miałem to samo co Ty, była taśma urwana. Przy wymianie manetki NIE kręć kierownicą, bo zerwiesz taśmę czujnika G80. Pozdrawiam.
chris_wr Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Dzięki za dobre pomysły spróbuję z wymianą. Dam znać jak poszło, oby się udało a jak nie to bedziemy dalej drążyc problem :). Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi