kdabro10 Opublikowano 20 Maja 2022 Opublikowano 20 Maja 2022 Witam. Miał ktoś z Was taki przypadek? Rano autem szarpnęło i pojawił się komunikat "Napęd: usterka proszę udać się do serwisu. Następny komunikat : układ regulacji prędkości obecnie niedostępny " i trzeci: System Start-Strp awaria " świeci kontrolka "Check ". Auto straciło moc - nie działa torbo - ze 190 km mam wrażenie że zostało z 50. W związku z brakiem turbo być może zawinił czujnik ciśnienia doładowania. Czy ktoś z Was miał taki przypadek? I gdzie znajduje się ten czujnik? Wiem że gdzieś na dolocie ale nie mogę go zlokalizować.
kdabro10 Opublikowano 20 Maja 2022 Autor Opublikowano 20 Maja 2022 no właśnie nie mam teraz niestety dostępu do VCDS
Antek50 Opublikowano 20 Maja 2022 Opublikowano 20 Maja 2022 41 minut temu, kdabro10 napisał: no właśnie nie mam teraz niestety dostępu do VCDS No to jak bez diagnostyki chcesz co kolwiek ruszyć z tematem?
kdabro10 Opublikowano 25 Maja 2022 Autor Opublikowano 25 Maja 2022 usterka usunięta:-) Czujnik ciśnienia doładowania był uszkodzony.
egon2105 Opublikowano 8 Czerwca 2022 Opublikowano 8 Czerwca 2022 witam mialem podobne komunikaty auto całkowicie odmówiło pracy po odstawieniu na lawecie do warsztatu mechanik sciagnał obudowe paska rozrzadu ktory był bardzo poszarpany mechanik stwierdził naderwanie paska i jego przeskoczenie co mogo spowodowac całkowicie pokrzywienie zaworów czekam na dalsze info bo ma duzo roboty i zacznie go rozbierac w przyszłym tygodniu auto miało 157 000 w chwili awari
nitka21 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Panowie u mnie podobnie gdzie ten czujnik ciśnienia doładowania jest zlokalizowany? Pozdrawiam
AudiA4uk Opublikowano 16 Czerwca 2022 Opublikowano 16 Czerwca 2022 21 minutes ago, nitka21 said: Panowie u mnie podobnie gdzie ten czujnik ciśnienia doładowania jest zlokalizowany? Pozdrawiam Witamy na forum. Warto uzupełnić swój profil tak aby każdy wiedział z jakim silnikiem ma do czynienia. Ułatwi to pomaganie.
Rekomendowane odpowiedzi