Kamilb6.5 Opublikowano 25 Maja 2022 Opublikowano 25 Maja 2022 Witam panowie , dziś dostrzegłem w swoim a4 kilka kropel płynu chłodniczego na dywaniku pod nogami kierowcy (pod pedałem gazu) wyciek ewidentnie widać przy nagrzewnicy lecz nie leje się, czy to poszła nagrzewnica ? Są tam jakieś uszczelki czy rurki za które mogą być za to odpowiedzialne ?
Chris91 Opublikowano 25 Maja 2022 Opublikowano 25 Maja 2022 Tak są tam specjalne oring płaskie z kołnierzem i opaski skręcane chyba na torx 20 dostępne tylko w Aso. Zobacz czy to one czy nagrzewnica poprostu leje.
Kamilb6.5 Opublikowano 25 Maja 2022 Autor Opublikowano 25 Maja 2022 Dużo jest rozbierania żeby tylko zobaczyć?
Langista Opublikowano 25 Maja 2022 Opublikowano 25 Maja 2022 (edytowane) Pokaż dokładnie gdzie, jakby nagrzewnica ciekła to miał byś mokro obok tej pseudo kratki zaraz pod tunelem, na wysokości panelu klimatronika. Jak pod pedałem gazu to masz problem i rozszczelniła się jedna z rurek pod podszybiem, obok akumulatora. Rozbierania w ciul. Edytowane 25 Maja 2022 przez Langista
Kamilb6.5 Opublikowano 26 Maja 2022 Autor Opublikowano 26 Maja 2022 Rozebrałem w środku na złączkach sucho ale na dolnej krawędzi nagrzewnicy widzę zawilgocenia i ciecz , nie jest tego dużo ale w tym przypadku to nagrzewnica
Rekomendowane odpowiedzi