Netsuu98a Opublikowano 4 Czerwca 2022 Opublikowano 4 Czerwca 2022 Witam, mam problem auto chyba bierze olej wycieków zbytnio nie widać, po wymianie oleju nic nie ubywało, jeździłem na benzynie, postanowiłem naprawić gaz po naprawie i przejechaniu może 1000km zapaliła mi się kontrolka od oleju, zazwyczaj zapala się kiedy postoi przez noc, nie kopci i też nie czuje oleju w spalinach... gazownik mógł coś zj3bać ?
Pieterb Opublikowano 4 Czerwca 2022 Opublikowano 4 Czerwca 2022 Ale oleje masz? Czy tylko po samym fakcie że zapaliła Ci się kontrolka już płaczesz że silnik bierze olej. Bo tam kontrolki poziomu zdaje się nie ma.
Netsuu98a Opublikowano 4 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2022 (edytowane) 13 minut temu, Pieterb napisał: Ale oleje masz? Czy tylko po samym fakcie że zapaliła Ci się kontrolka już płaczesz że silnik bierze olej. Bo tam kontrolki poziomu zdaje się nie ma. Olej ubywa, juz 3 raz się zapaliła i ciągle dolewam Edytowane 4 Czerwca 2022 przez Netsuu98a
Pieterb Opublikowano 4 Czerwca 2022 Opublikowano 4 Czerwca 2022 (edytowane) O w sumie to nie wiedziałem że w tym silniku był czujnik poziomu min oleju. Ale w sumie to bardziej chłodziło mi o to czy sprawdzasz manualnie No to cudów nie ma jak się nie wylewa to musi zostać spalony. Edytowane 5 Czerwca 2022 przez Pieterb
Langista Opublikowano 4 Czerwca 2022 Opublikowano 4 Czerwca 2022 Gaz bardziej zużywa prowadnice zaworowe, możliwe że tam olej przedostaje się do komory spalania.
pila24 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Opublikowano 5 Czerwca 2022 (edytowane) W dniu 4.06.2022 o 20:07, Langista napisał: Gaz bardziej zużywa prowadnice zaworowe, możliwe że tam olej przedostaje się do komory spalania. To musi być bardzo źle ustawiony gaz aby uszkodził głowice w starym 1.6,poza tym to bardziej gniazda zaworów mogą dostać po tyłku od ubogiej mieszanki i temperatur z rzędu 1000°C. Ja zrobiłem w 1.8 AGN, około 200tys km na lpg po czym przekręciła się panewka. Rozebrałem silnik po tym,głowica była w doskonałym stanie mimo dużego przebiegu na lpg. A co do problemu autora to nie szukał bym winy w instalacji LPG,niech sprawdzi czy odma w ogóle działa. Edytowane 6 Czerwca 2022 przez pila24
Pieterb Opublikowano 5 Czerwca 2022 Opublikowano 5 Czerwca 2022 (edytowane) 5 godzin temu, pila24 napisał: To musi być bardzo źle ustawiony gaz aby uszkodził głowice w starym 1.6,poza tym to bardziej gniazda zaworów mogą dostać po tyłku od ubogiej mieszanki i temperatur z rzędu 1000°C. Zagadzam sie Edytowane 5 Czerwca 2022 przez Pieterb
Netsuu98a Opublikowano 5 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2022 Właśnie od strony odmy jest tłustę wiec moze tam ucieka olej, wystarczy wymienić na nową i powinno pomóc czy przy zmianie odmy od razu trzeba coś jeszcze wymienić ?
Rekomendowane odpowiedzi