Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pompa wtryskowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanko, jeśli pompa wtryskowa jest o oznaczeniach 059 130 106 K, czy fizycznie jest możliwość włożenia pompy o innych oznaczeniach? Przeszukiwałem forum ale nie znalazłem nic co mogłoby mnie na to nakierować. Chodzi konkretnie o końcówkę z literkami, jeśli jest możliwość to jakie będą pasować? Prawdopodobnie wszystkie problemy z autem są przez pompę i przyszedł czas na jej wymianę ew. regenerację. Prosiłbym kogoś o pomoc z tymi oznaczeniami, z góry dziękuję. 

Ps. Może ktoś z was ma akurat pompę o tych oznaczeniach na sprzedaż. Jak coś priv.

Opublikowano

Nadal chodzi o to zapowietrzanie sie? Zanim wymienisz pompe to wymien jeden oring. Jak staniesz na wprost silnika po prawej stronie pompy jest sruba na torxa z podkladka w ksztalcie strzalki- jest to blokada walka pompki. Wykrec ja i wymien oringa. Przy okazji wrzuc foto jak wygladal dla potomnych.... Przy ponownym skrecaniu nie zapomnij o tej blaszce bo bez niej zablokujesz walek pompy. Najczesciej w tym miejscu zaciaga powietrze.

Jaki masz silnik? Pompa 106 K jest do BDH a w opisie masz AKE gdzie powinna byc 106 L. Nie wiem czy 106K ma immo w pompie ale 106L na pewno i przy wymianie trzeba pin immo do dopasowania pompy. 106E od a6 AKE 180KM na 100% nie pasuje bo nie ma immo.

Edytowane przez nadybek

Opublikowano
  • Autor

Pompa jest 106k, silnik AKE tak to chodziło. Póki co jedzie cały silnik z pompą po regeneracji, więc na daną chwilę odpuszczę wymianę tego oringu, gdybym wiedział o tym ciut wcześniej to by go wymienił.

Dziwne było zachowanie, bo ostatnimi czasy auto normalnie jeździło, aż nagle znów zaczęło dziać się to wszystko. Po odpowietrzaniu zero powietrza w układzie i po rozgrzaniu odcinka paliwa, wywaliło niedawno błąd j399 i błąd związany z nastawnikiem kąta wtrysku czy czegoś w ten deseń. 

Opublikowano
  • Autor

Pompa przełożona samochód pali, ale nadal to samo, odcina paliwa.. na krótko podłączona do bezpiecznika chodzi, na bezpieczniku nie. Nie wywala żadnego błędu związanego z niskim poziomem czy coś.. pompa w zbiorniku była wymieniana(na używana, ale sprawna), tłoczy paliwo itp . Co tam jeszcze można sprawdzić? Przekaźniki, które to? Podobno jakieś dwa w obudowie ECU, jeden z nich ten wielki był wymieniany i bez rezultatu.. czy możliwym jest, że uszkodzony jest g210 i nie wyrzuca błędu? 

Już brak mi pomysłu na te auto..

Dodam, że auto się nie zapowietrza, zero bąbli w przewodzie,pali od strzala

Wymienione zostały:

-przewody paliwowe od pompy do filtra 

-filtr i ten niby podgrzewacz(na nowe) 

-pompa wtryskowa 

-wszystkie węże przelewów 

-pompa w baku( używka ale sprawną) 

- przekaźnik ten większy 

Co zostało? 

Ktoś pisał, że jest jakiś jeszcze jeden przekaźnik ale który to?

Może ECU? 

Opublikowano

1655449296429..thumb.jpg.230ca221f496c22f0fe1cbb7d05df602.jpg

Obejrzyj rowniez bezpuecznik F1 czy nie jest zasniedzialy itd..

Opublikowano
  • Autor

Dla potomnych przyczyną odcinania paliwa w moim przypadku był przekaźnik.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Który przekaznik? O jakim oznaczeniu?

Opublikowano
9 godzin temu, sirmonk napisał:

Który przekaznik? O jakim oznaczeniu?

Nr. 1 na rysunku 2 posty wyżej:facepalm: