Szychaa1234 Opublikowano 14 Czerwca 2022 Opublikowano 14 Czerwca 2022 Witam. Na wstępie dziękuję za pomoc i podpowiedzi. Mam pytanko, mianowicie , auto dymi na wolnych obrotach i gryzą bardzo spaliny , ma momenty że nie dymi i nie śmierdzi ale częściej to drugie, błędy mam 4 dodaje w załączniku. Proszę o pomoc bo w korkach to aż wstyd. Pacjent to 2.0tdi brd 170km niby z mapą na 210, pisze niby bo auto niedawno kupiłem i nie mam wykresu ale zbiera się dobrze i nie zamula. Nie gotuje się płynu nie pobiera ani nie wyrzuca przy otwieraniu korka. Pozdrawiam
Langista Opublikowano 14 Czerwca 2022 Opublikowano 14 Czerwca 2022 Jeden pompowtrysk leje, chłodnica EGR do czyszczenia, czujnik położenia wału do wymiany lub rozrząd do ustawienia.
Szychaa1234 Opublikowano 15 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2022 8 godzin temu, Langista napisał: Jeden pompowtrysk leje, chłodnica EGR do czyszczenia, czujnik położenia wału do wymiany lub rozrząd do ustawienia. Pompowtrysk jakby łał będzie dymić cały czas na wolnych obrotach ? Odpala okej, czasem zafaluje, chłodnice można zaslepic jakoś by zdiagnozować? Dodam że żaden check się nie świeci tylko wyskoczyło właśnie to po podpięciu vcds. Auto moc wszystko ma tylko dymi dosyć i mega czuć spaliny , oczy lzawia nos gryzie
Langista Opublikowano 15 Czerwca 2022 Opublikowano 15 Czerwca 2022 Zrób logi i się przekonaj jakie są wartości. Jak i jakie grupy znajdziesz w mniej jak minutę na forum lub w Google.
Szychaa1234 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2022 W dniu 15.06.2022 o 13:15, Langista napisał: Zrób logi i się przekonaj jakie są wartości. Jak i jakie grupy znajdziesz w mniej jak minutę na forum lub w Google. Wtrysk który mam kończy się literka m, czy jak założę m/t będzie on działal?
Langista Opublikowano 16 Czerwca 2022 Opublikowano 16 Czerwca 2022 (edytowane) Zrobiłeś te logi? One nic nie kosztują a tak to możesz w ciemno wymieniać bez końca. Edytowane 16 Czerwca 2022 przez Langista
Szychaa1234 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2022 30 minut temu, Langista napisał: Zrobiłeś te logi? One nic nie kosztują a tak to możesz w ciemno wymieniać bez końca. Mechanik stwierdził że wtrysk. Jak kupię z końcówką m/t to będą pasować gdy mam tylko m?
Rekomendowane odpowiedzi