kubicv10 Opublikowano 7 Lipca 2022 Opublikowano 7 Lipca 2022 (edytowane) mam luźne pytanie. Jest sens zakładanie koca na turbo? Teraz są upały,od czasu do czasu robię trasy, za niedługo czeka mnie 1k km. Temperatury pod maską są dość wysokie. Chip jest. Czy oprócz spadku temp. pod maską cokolwiek się zmieni? Zniweluje się trochę turbo dziura? bądź będą jakieś negatywne skutki? Ktoś posiada, wypowie się? Pozdrawiam Edytowane 7 Lipca 2022 przez kubicv10
Langista Opublikowano 7 Lipca 2022 Opublikowano 7 Lipca 2022 (edytowane) Izolacja termiczna na turbo wpłynie na mniejszy spadek mocy podczas piłowania. W trasie nie da zupełnie nic, bo pęd wiatru wystarczająco schładza podzespoły pod maską. Edytowane 7 Lipca 2022 przez Langista 1
kubicv10 Opublikowano 7 Lipca 2022 Autor Opublikowano 7 Lipca 2022 Czyli jakiś plus jest zastanawiam się czy jest to warte zachodu . Niby koce się tylko zakłada i naciąga sprężynki ale czy da się to zrobić u mnie na aucie? 2.0 16v.
kakamber1 Opublikowano 7 Lipca 2022 Opublikowano 7 Lipca 2022 Nie odczujesz różnicy w jeździe ale na pewno pod maską będzie chłodniej bo dobry kocyk po pałowaniu da się dotnąć ręką. I trzeba pamiętać by po ostrej jeździe dłużej chłodzić turbo bo bardzo wolno oddaje ciepło. 1
Rekomendowane odpowiedzi