Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Radio nie fabryczne nie uruchamia sie :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z radiem chinskim nie chce sie uruchomic posiadam bose kupilem adapter zeby graly glosniki nie wiem czy kable w wtyczce iso sa ok  kolejnoscia zauwazylem ze zolty z czerwonym pozamieniany auto po podlaczeniu wszystkich wtyczek nic  nie wyswietla  foty kable z radia oraz z auta oraz co w instrukcji radio wczesniejsze Symphony 2003 rok audi a4 b6

20220716_171457.jpg

20220716_171434.jpg

20220716_171128.jpg

20220716_142247.jpg

20220716_142237.jpg

20220716_142056.jpg

20220716_171546.jpg

Opublikowano

Pewnie masz stare radio pod ręką, zobacz czy pierwsze 4 piny z chińskiego radia dobrze trafiają do pinów z ori instalacji.

Podpowiem ze w audi nie ma sygnału po zapłonie do radia, jest tylko stały +, czyli może być tak że musisz doprowadzić do radia sygnał zapłonu.

Opublikowano

A kolega ma can-bus dekoder? Bo jak nie chce niczego rzeźbić w instalacji to będzie potrzebny.

Opublikowano
  • Autor

@pila24 a można prosić o linka co kupic dokładnie mam tylko adapter do tylnych glosników

Opublikowano

Pierw może napisz jaki masz model radia 

Opublikowano
  • Autor

@pila24 chińczyk z androidem 

ALLEGRO.PL

Opublikowano

Napisz dokładnie jaki model,to radio z linku ma wbudowany can-bus dekoder i widzę że ma inne wtyczki.

Edytowane przez pila24

Opublikowano
  • Autor

No ja mam te samo te same wtyczki tylko gotową iso co jest na zdjeciu zamowilem z allegro reszta jest w pudelku 

RADIONAWIGACJE.PL

System Android 8.1, czterordzeniowy procesor, 1GB pamięci RAM, Wi-Fi, Bluetooth...

Edytowane przez adas999

Opublikowano

Chodziło mi o gniazda z tyłu radia,na Twoich zdjęciach jest jeden rząd białych gniazd 

20220716_171128.thumb.jpg.94cdd06238220e365ee12c98b4ee769d.jpg.0933e52eef10f11b843c8116d7133352.jpg

A na tym z allegro są 2 rzędy gniazd,dlatego pytalem czy to te same radio.

601945198_Screenshot_20220717-124357_SamsungInternet.jpg.465c540133822cad6bb6e4aff6a3ec67.jpg

Jeżeli jest takie samo to ma canbusa wbudowanego,musisz wymusić start radia (+12v na piny A2 i A3,masa na A1) I jak się uruchomi to poszukać opcji startu poprzez can. Wówczas odłączyć trzeba będzie napięcie z pinu A3 

Opublikowano
  • Autor

@pila24jednak rozni sie u mnie wyglada to tak 

20220717_135639.jpg

Edytowane przez adas999

Opublikowano

To napisz jaki to model,bo inaczej to będą same domysły 

Opublikowano
20 minut temu, pila24 napisał:

To napisz jaki to model,bo inaczej to będą same domysły 

Problem w tych chińskich badziewiach, że tam pewnie nigdzie nie pisze ani marka ani model  bo to wszystko jest no name szrot.

Opublikowano
  • Autor

@pila24 Nigdzie nic nie pisze jaki to model ;/

Opublikowano
Godzinę temu, adas999 napisał:

@pila24 Nigdzie nic nie pisze jaki to model ;/

To wymuś uruchomienie jak wyżej napisałem,wtedy sprawdź w opcjach czy jest canbus

Opublikowano
  • Autor

@pila24Wymusilem uruchomienie w ustawieniach nie mam nic o canbusie widocznie piny we wtyczce wystarczy pozamieniac? I pytqnie czy jak nie bd mi sie wylaczca radio po zaplonie to czy jak je wylacze przyciskiem nir bedzie mi rozladowywac aku?

20220717_170213.jpg

Edytowane przez adas999

Opublikowano
1 godzinę temu, adas999 napisał:

@pila24Wymusilem uruchomienie w ustawieniach nie mam nic o canbusie widocznie piny we wtyczce wystarczy pozamieniac? I pytqnie czy jak nie bd mi sie wylaczca radio po zaplonie to czy jak je wylacze przyciskiem nir bedzie mi rozladowywac aku?

20220717_170213.jpg

Zdaję się że radio potrafi wykryć podłączony can,tą czarną wtyczkę fabryczną w której jest dużo kabli masz podłączoną? Pokaż dokładniejsze zdjęcia z instrukcji,najlepiej by było ogarnąć sterowanie poprzez can,wówczas można by było z kiery również sterować o ile masz taką z multifunkcją 

Opublikowano
1 godzinę temu, adas999 napisał:

pytqnie czy jak nie bd mi sie wylaczca radio po zaplonie to czy jak je wylacze przyciskiem nir bedzie mi rozladowywac aku?

Tak,będzie wciągało aku zbyt szybko. W obecnym stanie podłączenia nie używaj tego radia,albo napięcie po zapłonie trzeba dołożyć,albo ogarnąć canbus

Opublikowano
  • Autor
8 minut temu, pila24 napisał:

Tak,będzie wciągało aku zbyt szybko. W obecnym stanie podłączenia nie używaj tego radia,albo napięcie po zapłonie trzeba dołożyć,albo ogarnąć canbus

A ktory to kabel w tej wtyczce moze byc po zaplonie ? Fabrycze radio gasnie mi mi po wyjeciu kluczykow 

20220716_142056.jpg

Opublikowano

Żaden, musisz podprowadzić. 

Opublikowano