mihu_wpr Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Koledzy, Pierwszy raz mam autko z lampami ksenonowymi (to również moje pierwsze AUDI ) i zastanawiam się czy żarówki niebawem nie będą do wymiany. Dziś, stojąc na światłach za innym samochodem, zauważyłem mruganie swoich świateł (tak jakby świeciły one z częstotliwością mrugania taką, że ludzkie oko jest w stanie wychwycić tą prędkość odświeżania ). Czy to tak powinno wyglądać, czy nie powinny one świecić światłem ciągłym? Dodam również, iż jak stanę przed samochodem i zobaczę na kolor światła to jest on taki lekko różowawy (nie powinien być czasem niebieski?) Pozdr.
letallec Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Z opisanych objawów(mryganie i różowy kolor) wynika że masz palniki do wymiany.
mihu_wpr Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Z opisanych objawów(mryganie i różowy kolor) wynika że masz palniki do wymiany. Wiesz może gdzie można takowe dostać (poza ASO), jak kształtują się ceny i jakiej firmy palniki warto założyć?
letallec Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Ja znalazłem na allegro sprzedawcę z Warszawy(zależało mi na odbiorze osobistym) i od razu na miejscu je wymieniliśmy. Chodzą dobrze do tej pory, więc mogę je polecić.
mihu_wpr Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Ja znalazłem na allegro sprzedawcę z Warszawy(zależało mi na odbiorze osobistym) i od razu na miejscu je wymieniliśmy. Chodzą dobrze do tej pory, więc mogę je polecić. Możesz podać info na priv?
Konradoss Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 "Budyniowy" kolor światła oznacza kończące sie palniki...
Kenny Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 U mnie było inaczej. Też xenon mrugał, ale niedługo po montażu i wcale nie wynikało to z tego że żarnik był stary. Problem był chyba z przetwornicą. Nie naprawiłem tego (bo w firmie, w której kupowany był cały zestaw, nie wiedzieli dlaczego mruga), mrugało przez około 3 miesiące, potem się samo naprawiło. Ale od tylu tysięcy mrugnięć żarnik w tym reflektorze wypalił się dużo szybciej niż w drugim. Podsumowując: jeśli mruga, niekoniecznie oznacza to potrzebę wymiany żarówki/żarnika. Być może to przetwornica lub coś innego.
Rekomendowane odpowiedzi