Platys Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Opublikowano 15 Sierpnia 2022 (edytowane) Cześć wszystkim, ostatnio nabyłem A4 B9 z USA i mam pytanie odnośnie lamp tylnych które są ledowe i posiadają dynamiczne kierunkowskazy (występuje światło przeciwmgielne wraz z przełącznikiem). Moje pytanie odnośnie nich brzmi czy oprócz kodowania, rozdzielenia stopu od kierunkowskazów, konieczna jest fizyczna zmiana ledów na pomarańczowe? Czy zabieg wymiany ledów jest w ogóle opłacalnych (jakie są koszty, kogo ewentualnie polecacie do takiej operacji) czy może racjonalniej jest wymienić całe lampy na odpowiedniki EU. Edytowane 15 Sierpnia 2022 przez Platys
karmazyn Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Tak, zmiana ledów na pomarańczowe i ingerencja w lampy jest konieczna w takiej sytuacji. Rozklejają klosze i zmieniają ledy na pomarańczowe a potem sklejają to z powrotem. Zależnie od lokalizacji to koszta rzędu 900 - 1200zł. Jestem w podobnej sytuacji, ale u mnie jedna z lamp jest zbita z tyłu więc zakupiłem dwie z dynamicznymi kierunkami z homologacją EU.
Muskel1 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 (edytowane) Lepiej kupić EU zamiast takie kombinowane. Później będzie jakaś nieszczelność, wilgoć się wkradnie i będziesz szukał przyczyny. Edytowane 18 Sierpnia 2022 przez Muskel1
wrclaguna Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Jakby co to Zapraszam Przerabiamy lampy z USA na EU albo mamy ORI EU https://www.facebook.com/vagautoservice
mardock81 Opublikowano 7 Września 2022 Opublikowano 7 Września 2022 Witam.Dzisiaj założyłem przerobione lampy,dołożyłem piny(lewa lampa 2 pin brązowa kostka,prawa lampa 1 pin czarna kostka),wrzucilem VCP kontener,jakies 8 plikow i mi kierunki działają jako stop a stop miga jako kierunek.Dodatkowo wywaliło błąd przednich świateł a normalnie działają.A i zeby przeciwmglowa podłączyć gość od lampa napisał mi,ze mam wyjść z wtyczki lampy pin 4 do BCM ale dokładnie już nie.
Damianex Opublikowano 25 Lutego 2023 Opublikowano 25 Lutego 2023 (edytowane) podjąłem się zmiany lamp USA na EU w b9 która do mnie przypłynęła. Wszystko jest zrozumiałe z tego co znalazłem w internecie i kodowanie i montaż, i tutaj na forum, mega duża ilość wiedzy i to konkretnej ! Jedynie nie znalazłem informacji jakie LED'y trzeba założyć w miejsce starych. Po pierwsze czy też na 6 nóżek czy może na 4 z jakiegoś powodu ? Lampy mam rozebrane, kostki zmienione, piny dołożone, Zostało mi zmienić ledy w lampach i programowanie VCDS/VCP. Czy ktoś z tu obecnych posiada, albo czy wrclaguna mógłbyś podzielić się informacją jakie to są diody bądź czy mógłbym od Ciebie kupić poprawne diody ? Dziwi mnie też fakt że kierunkowskaz USA ma 18 diod i 8 watt, a lampa EU ma 18 diod i 20watt. Edytowane 25 Lutego 2023 przez Damianex
Pepoelo Opublikowano 11 Września 2023 Opublikowano 11 Września 2023 Cześć kolego udało się zrobić lampy? Napisz jeszcze jak rozklejałeś lampy. Dzięki
minimum93 Opublikowano 24 Października 2023 Opublikowano 24 Października 2023 Cześć , odgrzeje temat Aczkolwiek moje pytanie brzmi czy w A4 podobnie jak w A6 są inne kostki lamp USA - EU ? Chciałbym zakupić komplet Europejskich natomiast interesuje mnie czy poza dołożeniem przewodów rożnią się czymś jeszcze? Posiadam VCP do parmetyzacji jednak to pierwszy taki zabieg w A4 i będę wdzięczny za pomoc Zawartość dodana 40 minuty później Jest w stanie ktoś pomóc? Przekładka lamp ori EU , dołożenie przewodów oraz kodowanie ?
marwrd Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia Podepnę się pod temat poleci ktoś jakąś sprawdzoną firmę do przeróbki lamp A4 B9 polift, bo kupno używanego kompletu eu powoli graniczy z cudem... Jakie Wasze opinie po przeróbce lamp bo pewnie nie jedna osoba ogarniała?
Skadi Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada W dniu 26.08.2024 o 20:12, marwrd napisał(a): Podepnę się pod temat poleci ktoś jakąś sprawdzoną firmę do przeróbki lamp A4 B9 polift, bo kupno używanego kompletu eu powoli graniczy z cudem... Jakie Wasze opinie po przeróbce lamp bo pewnie nie jedna osoba ogarniała? hej. Rozwiązałeś swój problem ? mam taki sam tylko z lampami do q5 . Szukam kogos kto przerobi mi lampy na EU
marwrd Opublikowano Niedziela o 12:09 Opublikowano Niedziela o 12:09 W dniu 12.11.2024 o 13:11, Skadi napisał(a): hej. Rozwiązałeś swój problem ? mam taki sam tylko z lampami do q5 . Szukam kogos kto przerobi mi lampy na EU Witam kupiłem EU
minimum93 Opublikowano Niedziela o 12:22 Opublikowano Niedziela o 12:22 Nie wiem czy mogę zareklamować, możesz odezwać sie na PW, mam namiar na pewną firmę. jeśli posiadasz VCP to zdalnie koduja lub instrukcje dostaniesz. kilka egzemplarzy wykonałem, zero problemów, gwarancja na lampy szczelność itp. Wszystko jak fabryka zrobione włączając w to instalacje, zero druciarstwa.
Rekomendowane odpowiedzi