Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z wyłączająca się klimatyzacją

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiatm. Problem z klimatyzacja A4 b7 1.8T kod silnika BFB 2007r, przy odpaleniu klima się włącza bez problemu po kilku sekundach zapala się przycisk ECON i teraz najdziwniejsze bo po włączeniu świateł mijania albo próby podniesienia szyby elektrycznej klima się włączy i podziała kilka sekund po czym znów zapali się ECON i tak kilka razy dopóki się nie cały układ nie bujnie. Jak już się wszystko uspokoi mogę zrobić trasę 100-150 km i klima działa bez problemu chyba że stanę w korku lub zrobię postuj to znów przycisk ECON i znów jak manewruje przyciskiem od elektrycznych szyb ECON się wyłącza i znów kilka razy się sytuacja powtórzy i potem wszystko działa i chłodzi. Dodam że na początku wakacji wymieniłem czujnik ciśnienia klimatyzacji jak i również było sprawdzenie ciśnienia i delikatne dobicie bo przez uszkodzony czujnik uciekał gaz. Na kompie pokazuje się błąd czujnika g65 -  wartość poza zakresem tolerancji w czasie gdy się klima wyłącza ciśnienie w układzie skacze do 33 bar. Może ktoś miał już takie przygody,  proszę o jakieś możliwości gdzie szukać bo mi się już pomysły kończą. 

Opublikowano

Działa ci wiatrak na chłodnicy? Ciśnienie 33 bar to skrajne wysokie ciśnienie i klima się rozłącza aby coś nie rozerwało. Jak dobierałeś czujnik po Vin ? i czy nie kopiłeś jakiegoś badziewia ?

Opublikowano

Sprawdź ogólny temat co do klimatyzacji, jest wszystko opisane jak sobie radzić z diagnozą, wystarczy spędzić 5 minut na forum. Na moje czujnik do wymiany lub zawór sterujący w kompresorze.

Opublikowano
  • Autor

Czujnik kupiony po vinie i nie chińczyk ale jak to bywa może jakiś wadliwy był z tym że jak go wymieniałem to objawy były inne bo klima wogole nie chciała się włączyć i był błąd na kompie g65 zwarcie do masy. A co do ciśnienia klimy to na kompie widać jak ono skacze i jeżeli ona działa prawidłowo to ma Koło 18 bar (o ile dobrze pamiętam) i w jena sekundę ciśnienie skacze do 33 bar a potem znów spada do optymalnej wartości, więc chyba to fizycznie jest nie wykonalne takie gwałtowne skoki ciśnienia. A wiatrak chodzi do póki nie załączy się wspomniany ECON

Opublikowano
  • Autor

Langista a możesz mi powiedzieć co to jest ten zawór sterujący na kompresorze??  Bo o tym nic nie pisze na forach. 

Opublikowano
11 minut temu, adamk16 napisał:

Langista a możesz mi powiedzieć co to jest ten zawór sterujący na kompresorze??  Bo o tym nic nie pisze na forach. 

To słabo szukałeś. 

https://youtu.be/j4CKtWWE7oM

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam. Po długim poszukiwaniu wymieniłem ponownie czujnik wysokiego ciśnienia klimatyzacji i wszystko wróciło do poprawnego działania. Dzięki wszystkim za pomoc. Mam nadzieje ze się na przyszłość przyda ?