Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2.0 ALT gaśnie po 5 sekundach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim. Panowie pomóżcie. Jestem na wyjeździe i sytuacja wygląda tak, że auto jeździ wzorowo, żadnych błędów. Wczoraj wieczorem przyjechałem pod hotel i po 2 godzinach od przyjazdu przeszła konkretna burza i ulewnym deszczem. Dziś idę odpalić auto. Samochód pali od strzała i gaśnie po 5 sekundach. Przy kolejnych dwóch próbach odpalenia dzieje się tak samo  - 5 sekundach i gaśnie nawet jak dodaje gazu. Za trzecim razem auto kręci i nie odpala. Podpiąłem kompa i zero błędów. Na desce też nic się nie świeci. Poczekałem pół godziny i auto odpaliło i działa normalnie. Czy możliwe żeby ta ulewa zalała ECU albo coś? Bo nie wiem co o tym myśleć. Sprawdzałem czujnik temperatury i pokazuje wlasciwa temparsture. Patrzałem w okolicy ECU i sucho tam. Jakieś pomysły?

Edytowane przez Krzysiek_K

Opublikowano
54 minuty temu, Krzysiek_K napisał:

Czy możliwe żeby ta ulewa zalała ECU albo coś?

Jeżeli po deszczu to się stało to całkiem możliwe,aczkolwiek byś miał problem z komunikacją z ecu.

Opublikowano
  • Autor
42 minuty temu, pila24 napisał:

Jeżeli po deszczu to się stało to całkiem możliwe,aczkolwiek byś miał problem z komunikacją z ecu.

Nie mam problemu z komunikacją z ecu. Auto teraz normalnie jechało, vcds też się normalnie łączy.

Opublikowano

Posprawdzaj pod maską czy wiązki gdzieś nie są nadgryzione. Może ulewa nie ma z tym nic wspólnego tylko odstawienie auta na noc. Może jakiś gryzoń je odwiedził w nocy. 

Opublikowano
  • Autor

Gryzoń odpada, bo auto stoi w garażu zamykanym, więc raczej się tam nie dostał. Dziwi mnie to, że auto po kilku próbach odpaliło I jechało wzorowo... boję się że jutro będzie z rana to samo. Nie wiem czy ta ulewa miała ców wspólnego z tym czy nie. Nienawidzę takich sytuacji, gdy nie jestem pewny auta :/

Opublikowano

To jak w końcu stoi w garażu i ulewa była w garażu czy jak?

Opublikowano
  • Autor

Jak podjechałem pod hotel zaczęła się ulewa i żona poszła po rezerwacje i dostaliśmy kod do garażu więc kilka minut auto stało na tej ulewie. Do tego byliśmy jeszcze w sklepie wiec auto w deszczu jechalo. W nocy jednak auto stało w tym garażu więc żadne zwierzę tam raczej nie weszło. W nocy auto było w garażu i rano po odpaleniu zaczął się ten cyrk.

Edytowane przez Krzysiek_K

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie tak było, jak pompa paliwa padała, odpalał od strzała po czym po kilku sekundach się dusił i gasł. Też zero błędów. A od czasu do czasu jeździł normalnie.

Edytowane przez Nader

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odpowiedź. Auto jest obecnie na diagnostyce u mechanika. Dam znać, co z tego wyszło. 

Opublikowano
  • Autor

Przyczyną nieodpalania były u mnie zimne luty w komputerze. Po naprawie działa jak należy.