miro1983 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Mam pytanie. można holować Audiczke z napędemm Quattro? Bo słyszałem różne wersje.
proton2 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Można holować bez problemu na lince lub sztywnym holu. Jednak w przypadku jeśli holowanie jest na wózku, gdzie jedna z osi jest podniesiona, nie wolno przekraczać 50 km/h i dystans holowania nie powinien przekroczyć 50 km.
Dev Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Można holować bez problemu na lince lub sztywnym holu. Jednak w przypadku jeśli holowanie jest na wózku, gdzie jedna z osi jest podniesiona, nie wolno przekraczać 50 km/h i dystans holowania nie powinien przekroczyć 50 km. pisze Kolego tutaj o automacie a nie o aucie z 4X4
proton2 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Można holować bez problemu na lince lub sztywnym holu. Jednak w przypadku jeśli holowanie jest na wózku, gdzie jedna z osi jest podniesiona, nie wolno przekraczać 50 km/h i dystans holowania nie powinien przekroczyć 50 km. pisze Kolego tutaj o automacie a nie o aucie z 4X4 Nieprawda, strona 192 instrukcji obsługi "Holowanie samochodu na napędem na cztery koła".
proton2 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 A bo ja wiem. Zacytowałem instrukcję obsługi
Dev Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 sorry Kolego.... na płocie "d*pa" było napisane, będziesz to rżnął????? nie przytaczaj pustych frazesów z instrukcji obsługi, teoria swoje a praktyka swoje w aucie z 4X4 nie ma zadnych przeciwwskazań odnosnie holowania auto ma byc na luzie i po problemie, powiem Ci nawet ze przy holowaniu auta gdy np tył jest na lawecie a przód na jezdni i przy zaciągnietym hamulcu reczym auto tez bez problemu bedzie holowane Amen
proton2 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 OK. Nie rozumiem tylko po co tak ostro Kolega zrobi jak chce. Ja w razie problemów zastosuję się do tego co napisano w instrukcji.
Dev Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 wiem co za bzdury wypisuja w instrukcjach obsługi od tego jelita mi sie przewracaja w bebechach
miro1983 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2009 a więc wychodzi na to, że można. Niedawno co kupiłem maszynkę i wole zapytać, bo w tym temacie nie jestem zbyt dobry. Podwórkowi mechanicy pierdzielili mi, że nie wolo bo jeśli silnik nie jest na chodzie, to tylny napęd nie ma odpowiedniego smarowania czy coś takiego. A mi urwał sie dzisiaj pasek wieloklinowy czy jakoś tak i musze go dostarczyć do mechanola jakiegoś. Dzięki za info!
Dev Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 w tylnym napedzie smarowanie jest takie jak w kazdym innym mechanizmie róznicowym co to za mechanicy?????
miro1983 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2009 amatorka... Czyli napewno nic Jej nie będzie?
Dev Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 na 100% nic a nic nie musisz sie niczego obawiac
mily Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Można holować bez problemu na lince lub sztywnym holu. Jednak w przypadku jeśli holowanie jest na wózku, gdzie jedna z osi jest podniesiona, nie wolno przekraczać 50 km/h i dystans holowania nie powinien przekroczyć 50 km. To są względy bezpieczeństwa na drodze. Tu nie chodzi o to że auto się rozsypie tylko o to żeby nie stwarzać zagrożenia dla innych (nie masz wspomagania na holu i im wolniej tym lepiej) dlatego tam napisali. Oni zawsze przesadzają.[br]Dopisany: 26 Kwiecień 2009, 11:29_________________________________________________A co napisali w instrukcji jak masz napęd na przód??
Rekomendowane odpowiedzi