Eslsalto Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 Witam, W piątek wracałem z pracy nie wiem czy to ma jakiś związek ale miałem mało paliwa i po drodze w sumie przed samą stacja auto lekko szarpnęło delikatnie, momentalnie wyskoczyła kontrolka od świec zaczęła migać, dodatkowo wyskoczyło awaria stabilizacji toru jazdy , ciśnienia opon, start stop itp. Po podłączeniu komputera wyskoczyły 2 błędy z czego po usunięciu zostaje ten jeden P0237. W załączniku podeślę 2 te błędy. Chcialbym się dowiedzieć czy ja przez vcds jestem coś wstanie zrobić na nowo go zaadaptować czy coś czy poprostu jutro do elektryka podjechać żeby sprawdził sam czujnik i pozostaje tylko wymiana? W załącznikach podeślę jeszcze screena silnika i podpowiedzcie mi czy to jest ten czujnik który wywala błąd. 2.0TDI 190 KM CNHA 2015r Za każdą pomóc dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 (edytowane) Albo czujnik ciśnienia doładowania do wymiany albo okablowanie uszkodzone. Do sprawdzenia jakie pokazuje wartości. Inna możliwość brak ciśnienia doładowania. Edytowane 2 Października 2022 przez Muskel1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eslsalto Opublikowano 2 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 11 minut temu, Muskel1 napisał: Albo czujnik ciśnienia doładowania do wymiany albo okablowanie uszkodzone. Czy to ten czujnik co na zdjęciu wysłałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eslsalto Opublikowano 2 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 12 minut temu, Muskel1 napisał: Tak. Podpowiesz gdze w vcds sprawdzić jakie wartości pokazuje czujnik? Albo jak sprawdzic czy z ciśnieniem doładowania jest ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 Rozszerzone bloki pomiarowe w sterowniku silnika. Wybierasz z listy ciśnienie jakie powinno być oraz ciśnienie rzeczywiste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eslsalto Opublikowano 2 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 (edytowane) Co myslisz Edytowane 2 Października 2022 przez Eslsalto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 Ciśnienia dołodowania rzeczywistego nie zaznaczyłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eslsalto Opublikowano 2 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 26 minut temu, Muskel1 napisał: Ciśnienia dołodowania rzeczywistego nie zaznaczyłeś. Kurde nie mogę znaleźć wartości rzeczywistej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi