Opublikowano 7 Listopada 20223 l Cześć czeka mnie regeneracja lamp, czy w razie konieczności regulacji zasięgu jest jakaś specjalna procedura vcds czy wystarczy zwykła mechaniczna regulacja na skp? Z góry dzięki za pomoc. Audi a4 2012 lift bi-xenon nieskrętny
Opublikowano 7 Listopada 20223 l A nie w trakcie? Czyli uruchomienie procedury ustawiania świateł, przy której silniczki ustawiają się na środek, potem regulacja ręczna i zapisanie wartości w sterowniku?
Opublikowano 8 Listopada 20223 l Autor A mógłby ktoś podrzucić jakąś instrukcje jak to zrobić krok po kroku, bo wątpię żeby na skp zrobili mi to wraz z adaptacja komputerowa.
Opublikowano 8 Listopada 20223 l Aby wykonać nastawy podstawowe musisz mieć także przyrząd do ustawiania świateł. W domu tego nie zrobisz. Edytowane 8 Listopada 20223 l przez Muskel1
Opublikowano 8 Listopada 20223 l Autor Zdaje sobie z tego sprawę dlatego chciałem jechać z vcds na skp tak abym mógł zapisać ustawienia w sterowniku po poprawnym ustawieniu świateł przez diagnostę.
Opublikowano 8 Listopada 20223 l Nie jesteś pierwszą osobą mającą xenony na SKP. To tak nie działa jak Ty sobie to wyobrażasz. Regulację powinno się wykonywać po aktywowaniu nastw podstawowych a nie przed. Jeżeli najpierw zaczniesz regulować śrubami bez uruchomienia nastaw podstawowych to sterownik będzie starał sié przeciwdziałać temu i będzie próbował powrócić do punktu "0".
Opublikowano 8 Listopada 20223 l 11 godzin temu, Langista napisał(a): A nie w trakcie? Czyli uruchomienie procedury ustawiania świateł, przy której silniczki ustawiają się na środek, potem regulacja ręczna i zapisanie wartości w sterowniku? Pisząc po takiej akcji mam na myśli po rozebraniu i złożeniu lamp. Regulacje lamp wykonujemy oczywiście uruchamiając uprzednio nastawy podstawowe.
Opublikowano 8 Listopada 20223 l 55 minut temu, Muskel1 napisał(a): Nie jesteś pierwszą osobą mającą xenony na SKP. Ile ja bym dał za kompetentnych pracowników skp, gdzie wiedzą, że trzeba podłączyć vcds/VAG-COM i uruchomić procedurę ustawiania świateł.. mam 3 skp w mieście, żaden z nich nawet nie pozwolił podpiąć kompa przy regulacji, bo "oni nigdy tego nie robili i zawsze było dobrze". No, tak dobrze, że jak pojechałem tylko na przegląd to musiałem z powrotem swoje ustawienia zrobić przy ścianie bo wszystkich oślepiałem, lub świeciłem sobie pod koła
Opublikowano 8 Listopada 20223 l Nie ma się co dziwić, stacja kontroli pojazdów, jak sama nazwa wskazuje, kontroluje a nie jest warsztatem, do którego można jechać i zlecić różne prace Niech kolega jedzie do warsztatu to mu wyregulują wraz ze zrobieniem nastaw podstawowych.
Opublikowano 8 Listopada 20223 l Autor Kolegio muskel1 dlatego spytałem o to w jaki sposób to się robi tak aby wspólnie z diagnostą ustawić to poprawnie, jeżeli dla Ciebie problem jest udostępnić procedurę to proszę nie wypowiadaj się w moim temacie. Tak jak wspomnieli inni w większości przypadków na skp nie robią nic innego prócz zwykłej mechanicznej regulacji i tak jest również w moim przypadku.
Opublikowano 8 Listopada 20223 l Instrukcja jest banalna : moduł ksenonów -> nastawy podstawowe -> kanał pierwszy -> ustawienie świateł, auto ma być najlepiej z pełnym bakiem i nie zaciągnięty ręczny+ kierowca za kierownicą. Ustawienie ręczne świateł a następnie przejście do kanału drugiego aby zapamiętał ustawienie.
Opublikowano 8 Listopada 20223 l Autor Tylko po lifcie nie ma modułu ksenonów osobno tylko sterownik bodajże 09 centralna elektronika czy coś takiego
Opublikowano 8 Listopada 20223 l Autor Dla potomnych Just a moment... WWW.A5OC.COM W ostatnim poście jest dokładna instrukcja jak to zrobić. Temat do zamknięcia.