Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Jak poprawić bas w orginalnym systemie audio ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam orginalny system audio radio chorus sub nokia i chciałbym poprawic nieco jakosc dzwięku za niezbyt dużą kase

co radzicie i jakie są wymiary głośników w a4 b5 w przednich drzwiach pozd :)

Opublikowano

masz 13tki...

Opublikowano

"Niezbyt duża kasa" to pojęcie zbyt względne więc.......

Opublikowano
  • Autor

no ja myśle max około 300-400 zł im mniej tym lepiej

ewentualnie czy można dopasowac jakiś inny głośnik do orginalnego subcia

Opublikowano

Witam,kupujesz suba ori Bose i bedzie taki bass ze szok .Trzeb tylko przerobic troche wtyczke do suba i bedzie ok.Napisz na priva napisze co i jak .Pozdrawiam Darkiew

Opublikowano

Szoku też można dostać widząc na bazie jakich głośników zbudowany jest sub Bose. :wink4:

Opublikowano

Szoku też można dostać widząc na bazie jakich głośników zbudowany jest sub Bose. :wink4:

hehe, a bass szału nie robi :gwizdanie:

Opublikowano

Dokładnie, te Bose to jakoś nie jest rewelacja. A upychał ktoś tam lepsiejszy głośnik ?

Opublikowano

Dokładnie, te Bose to jakoś nie jest rewelacja. A upychał ktoś tam lepsiejszy głośnik ?

sam jestem ciekaw czy w swoim zwykłym sub'ie pod zwykłym wzmakiem można coś zrobić - wiec podbijam :naughty:

Opublikowano

sam jestem ciekaw czy w swoim zwykłym sub'ie pod zwykłym wzmakiem można coś zrobić - wiec podbijam :naughty:

nie wiem czy ktoś robił, ale ja bym się tak nie bawił. Lepiej odłożyć troszku floty i kupić lepszego wzmaka i do tego konkret głośniki...

Jest też opcja zamontowania głośnika zamiast koła zapasowego - ktoś już na forum to robił.

Efekt na pewno dużo lepszy :)

Opublikowano

Niestety bagażnik jest mi niezbędny, więc jakaś skrzynka odpada. I nie mam koła zapasowego i tam też głośnika nie wsadze bo by go inne graty przywaliły. Kiedyś spojrze co tam siedzi i coś podumam.

Opublikowano

Niestety bagażnik jest mi niezbędny, więc jakaś skrzynka odpada. I nie mam koła zapasowego i tam też głośnika nie wsadze bo by go inne graty przywaliły. Kiedyś spojrze co tam siedzi i coś podumam.

lepszy wzmak i lepsze głośniki w miejsce ori suba :)

Opublikowano

Wymiana samych głośników w miejsce ori zbyt wiele nie zrobi różnicy niestety :kwasny: Trzeba przebudować całe audio żebyś mógł "się wozic po mieście". W ori subie jest mała końcówka i mały głośnik który siedzi w małej skrzyni. Nic z tego nie wydusisz nawet jak włożysz większy głośnik to on będzie potrzebował większej skrzyni i kółko się zamyka. Jak zależy na muzie w wózku to niestety kasiora musi za tym iść :hi:

Opublikowano

Zgadza się kolegro dario, trzeba trochę się wykosztować tylko tu jest jeszcze jedna kwestia - ma to być tak zabudowane żeby miejsce w bagażniku na tym nie ucierpiało :)

Opublikowano

We wszystkich swoich (i nie tylko swoich) autach sam zakładałem nagłośnienie (a miałem już ich trochę) i przez te wszystkie lata nauczyłem sie jednego że zmiana głosników na następne podobnej klasy a trochę mocniejsze nie ma żadnego sensu :thumbdown: Narobisz sobie pracy, efekt będzie chwilowy i po krótkim czasie znowu mało!!! Można przerabiać stopniowo ale najlepeij od razu na głośniki z wyższej półki. Tu nigdy nie ma rozczarowania.

A jak nie chcesz bagażnika stracić to włóż w półke jakieś owale 69 Pioneera (pewnie trzeba będzie ciąć) do tego wzmak, sygnał z radia wyprowadzisz i będą szyby drżały trochę lepiej :hi:

Opublikowano

Podłącze się do tematu. Mam radio Concert I i 6 ori głośników. Brakuje mi bassu , mam 50 W subwoofer , i teraz pytanie czy dałoby się podłączyć go do radyjka bez kupowania dodatkowego wzmacniacza?

PS da się ori zmieniarkę przerobić tak , żeby czytała mp3?

Opublikowano

nie wiem czy ktoś robił, ale ja bym się tak nie bawił. Lepiej odłożyć troszku floty i kupić lepszego wzmaka i do tego konkret głośniki...

Jest też opcja zamontowania głośnika zamiast koła zapasowego - ktoś już na forum to robił.

Efekt na pewno dużo lepszy :)

tak tak to byłem ja :decayed: zobacz sobie kolego u mnie w wątku jak to wygląda... :good:

Opublikowano

I jeszcze takie pytanie : ja mam 6 głośników , ale jak tak przeglądam inne ogłoszenia i patrze na te zdjęcia , to gdzie są w ogóle te dodatkowe 2 głośniki wysoko tonowe ?

Opublikowano

są na midwooferach w tylnych drzwiach.

Opublikowano

mozna probowac podłączyć nowy pasywny sub zamiast głosnika basowego w tym zestawie co masz. Na pewno jakikolwiek markowy (nawet 8cali) w dobrej skrzynce powienien zagrac lepiej nic super rozwiazania AUDI w plastikowych obudowach. Sory ale takie podejscie do tematu basu (moja ulubiona czesc pasma) kojarzy sie tylko z tanimi głosnikami komputerowymi.

Dobry bas to porzadna skrzynka, głosnik i wzmacniacz, Dobry dzwiek to niestety ale wymiana oryginalnych głosników przykręconych do tapicerki drzwi. Jednym to wystarcza ale w bezposredniej konfrontacji z prawidłowo wykonaną instalacja CA nie ma szans. ...a co dopiero high end. Podoba mie sie podejscie VW, taki passat zerżniety z audi a możliwości CA nieporównywalnie większe juz na samym starcie.