Flyer Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Yo, Mam ori felgi Audi. Pytanie - jakie powinny byc sruby - kulkowe, czy stozkowe? 1) Moj wulkanizator mowi, ze [chyba, bo nie pameitam ] kulka 2) Ci co mi pomogli dzis z ukreconym gwintem sruby - mowia, ze nie ma to znaczenia. Badz madry i pisz wiersze...
spetsnaz Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 jeżeli są to ori felgi audi to kulki od stalówek. Z tym brakiem znaczenia śruby to lekka przesada.. w sumie to jak już raz wkręcisz stożek, to później możesz wkręcać obojętnie co
Flyer Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Mam aktualnie stozki w ori felach i po 200km poluzowaly mi sie na tyle, ze zamiast asfaltu mialem maslo pod kolami Zamawiam srubki.
spetsnaz Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Mam aktualnie stozki w ori felach i po 200km poluzowaly mi sie na tyle, ze zamiast asfaltu mialem maslo pod kolami Zamawiam srubki. tak jak pisałem wyżej. Jeżeli nikt nie kombinował z nowymi felgami to tylko kulka. Dobre śruby to spory wydatek, nie kupuj na allegro.
Flyer Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2009 No wlasnie - dobre sruby - czyli jakie? Gdzie takie kupic?
rav Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Witam Ja ostatnio kupowałem 2 szt. w Inter-Cars. A czy są dobre :mysli: - wkręciły się bez problemu :> ________________ Pozdrawiam Rafał
Flyer Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Kupilem jakis komplet firmy HBM o twardosci 10.9, zobaczymy.
wentyl Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Kupilem jakis komplet firmy HBM o twardosci 10.9, zobaczymy. powinny być oki ta twardość powinna byc dobra
soolek Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Panowie, podłączę się pod temat, bo się trochę zagubiłem w temacie śrub. Teraz mam ori fele 15' ET 45 i śruby z łbem kulowym. Kupiłem nowe fele (nie ori) 18' ET 35 i dostałem do nich śruby stożkowe. Długość samego gwintu jest taka sama (nie pamiętam oznaczenia śrub). Rozumiem, że do nie ori felg mogą być stożki (zależy od felg). W związku z powyższym do zapasowego koła na ori feldze muszę wozić ori kulowe śruby??? Dobrze kumam ???
Flyer Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zapas z zasady jest "na chwile", wiec jak przykrecisz go dobrze stozkiem, to tez bedzie ok
soolek Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 w sumie 5 sztuk śrub gdzieś upchnę przy kole.
Rekomendowane odpowiedzi