micekm Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Witam. Czy taki wyciek na turbawce to norma? Czym to grozi i co z tym zrobić? Wyglada na to że delikatnie wycieka w miejscu gdzie przewód wchodzi w turbo. Czy dokręcić tą śrubę na przewodzie? Czy to coś bardziej poważnego? Co z tym fantem zrobic?
spanky Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 wyglada na to ze leci spod nakretki od przewodu olejowego do turbulum ... sprawdz delikatnie czy nie da sie jej dokrecic ...
micekm Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2009 :> własnie to dopisałem do tematu nie chciałem tego ruszać żeby czegoś nie zepsuć.. tylko którą tą dużą czy ta małą pod spodem?
lukaszr Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Tą czarną, którą jest zakończona rurka zasilania olejem (króciec). Tylko delikatnie żebyś nie przekręcił jej razem z rurką, bo wtedy będzie do wymiany.
micekm Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Czy tam jest jakaś uszczelka? czy to wchodzi na taki klin? Pytam bo zastanawiam się czy ona mogła się sama poluzować czy może uszczelnienie szlag trafił. Autko mam od niedawna i od początku tam było mokro. Po nocy mam pod autem maleńką kropkę oleju własnie po stronie pasażera i wydaje mi się że to własnie tego przyczyna.. Wyciek niewielki dosłownie plamka o średnicy 1-2 cm max... [br]Dopisany: 27 Kwiecień 2009, 11:26:16_________________________________________________jednak z dokręceniem lipa... poszło może 1 cm i tyle. dalej nie chcę kręcić bo przewód olejowy delikatnie sie rusza. Cieknie dalej .. Jakieś pomysły? Czy ewentualna wymiana to duzo roboty?
spanky Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 jednak z dokręceniem lipa... poszło może 1 cm i tyle. dalej nie chcę kręcić bo przewód olejowy delikatnie sie rusza. Cieknie dalej .. Jakieś pomysły? Czy ewentualna wymiana to duzo roboty? moze pękł u nasady ... koszt nowego w ASO to ~120 zł, wymian nie jest zbyt skomplikowana,trzeba uwazac jak dokrecasz i pogimnastykowac sie z wkreceniem jej z tyłu silnika ...
micekm Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2009 no tak ... czy to może jest rurka olejowa nr 058 145 788? Etka pokazuje mi taki numer ale nie jestem pewnien czy to to.. Może ktoś potwierdzić? byłbym wdzięczny może zły mam wykres :gwizdanie:??
Sztomel Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 to nie jest właściwy nr części, Tobie potrzeba tych, które są na tym rysunku i te zaznaczone na żółto a najbardziej ten króciec śrubowy z pierścieniem uszczelniającym :
micekm Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2009 W lelku powiedzieli że krucieć 112 zł a rurka z uszczeknieniem 160 słono...
Rekomendowane odpowiedzi