Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Caga 2.0 tdi po wyjeciu elektrycznego zaworu cisnienia pompy nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam taką dziwną sytuacje chciałem sprawdzić profilaktycznie czy nie ma opiłków w pompie jak wiadomo te pompy lubią sie łuszczyć( pompa byla wymieniana około 2 lata temu na nową ori)...Odkrecilem zawòr elektryczny na pompie opiłków brak zalozyłem skrecilem i zonk auto nie odpala?? Zawòr cały czas brzeczy i czuc na nim wibracje mam stary czujnik podpielem wtyczke stary zawor pompy cicho ale nie wkladam go do tej pompy z powodu strachu ze mogą byc w nim opiłki ze starej pompy..moze ktoś pomoże trzy trzeba to odpowietrzac? I czy takie dziwne odgłosy wydaje czujnik? W środe powinien nowy przyjść

Edytowane przez Szef901
Opublikowano

Witam odświeżam temat nowy zawór założony odpowietrzyłem układ paliwowy lecz nadal samochód nie odpala brak opiłkow na starym zaworze i w pompie..czy uszkodzenie 1 wtrysku moze powodowac brak odpalenia silnika ? Ponieważ pierwsze przed tym całym zdarzeniem mialem błąd p1237 stąd wyjołem czujnik paliwa i zmieniłem(stary zaczoł bzęczeć).cisnienie na biegu jalowym było 280-300 po dodaniu gazu cisnienie dochodzi spokojnie do 500 pozdrawiam

Screenshot_20221222_201653.jpg