Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Auto hold nie działa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skąd dokładnie go wyciągnąłeś?

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Muskel1 napisał(a):

Skąd dokładnie go wyciągnąłeś?

Spod kolumny kierowniczej 

Opublikowano

Nie chce mi się wyciągać od Ciebie informacji jak z nosa. Pytam się dokładnie skąd, a Ty mi odpowiadasz, spod kolumny. Kolego tam jest kilka pozycji. Życzę powodzenia w szukaniu przyczyny:hi:

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

Nie chce mi się wyciągać od Ciebie informacji jak z nosa. Pytam się dokładnie skąd, a Ty mi odpowiadasz, spod kolumny. Kolego tam jest kilka pozycji. Życzę powodzenia w szukaniu przyczyny:hi:

No jak dokładnie mam powiedzieć skąd? Był on tam z tyłu za bezpiecznikami obok przekaźnika 634. A pytam dlatego bo gdy szukałem przekaźnika od ogrzewania postojowego ktoś mi podpowiedział że to niby może być on. Kazał mi sprawdzić go zasilaczem czy w ogóle reaguje i bardzo możliwe że dotknąłem nie tego pinu co trzeba bo wydaje mi się że od tego momentu wyskakuje ten błąd ale na 100% pewien nie jestem. Chce po prostu wiedzieć czy hamulec postojowy ma jakiś swój przekaźnik.

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Karol664 napisał(a):

No jak dokładnie mam powiedzieć skąd? Był on tam z tyłu za bezpiecznikami obok przekaźnika 634. A pytam dlatego bo gdy szukałem przekaźnika od ogrzewania postojowego ktoś mi podpowiedział że to niby może być on. Kazał mi sprawdzić go zasilaczem czy w ogóle reaguje i bardzo możliwe że dotknąłem nie tego pinu co trzeba bo wydaje mi się że od tego momentu wyskakuje ten błąd ale na 100% pewien nie jestem. Chce po prostu wiedzieć czy hamulec postojowy ma jakiś swój przekaźnik. I proszę nie obrażaj się bo nie znam się na tym aż tak dobrze i proszę o trochę wyrozumiałość. A dzięki tobie może uda mi się to naprawić 

Opublikowano

Nie obrażam się tylko nie chce mi się pytać ciągle o te same rzeczy. Tu nie trzeba się znać aby odpowiedzieć na moje pytania. Nie jesteś w stanie określić dokładnie pozycji, na której znajduje się przekaźnik to zrób zdjęcie i zaznacz gdzie siedział.

Opublikowano
  • Autor
22 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

Nie obrażam się tylko nie chce mi się pytać ciągle o te same rzeczy. Tu nie trzeba się znać aby odpowiedzieć na moje pytania. Nie jesteś w stanie określić dokładnie pozycji, na której znajduje się przekaźnik to zrób zdjęcie i zaznacz gdzie siedział.

To był chyba ten 404. Od czego on może być?

5a300c8887981_przekanik643.JPG.a4705eb703517f9b41f4104fe3c09a5d.jpeg.af85ca7cf3d3a27c4a40d87238ece0b3.jpeg

Opublikowano

Chyba czy na pewno?

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

Chyba czy na pewno?

No to był ten 

Opublikowano

Ten przekaźnik jest od pompy ogrzewania postojowego.

Sprawdź przekaźnik obok (ten 643) bo odpowiada on za napięcie na zacisku 15.

Opublikowano
  • Autor

Zostały tylko te błędy co mam z tym zrobić?

Screenshot_20221220_073651_OBDeleven.thumb.jpg.aec0086a2366e7b4414c8b3954ebc735.jpgScreenshot_20221220_073701_OBDeleven.thumb.jpg.f837121a64cde7f6358f2289192eee14.jpg

Opublikowano

Zrób skanowanie błędów w sterownikach, a następnie kliknij tę białą kopertę w prawym górnym rogu. Wtedy program wyśle pełny autoskan w postaci pliku tekstowego na podany adres e-mail.

Wstaw go tutaj. Będzie można coś więcej zobaczyć.

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, steve69 napisał(a):

Zrób skanowanie błędów w sterownikach, a następnie kliknij tę białą kopertę w prawym górnym rogu. Wtedy program wyśle pełny autoskan w postaci pliku tekstowego na podany adres e-mail.

Wstaw go tutaj. Będzie można coś więcej zobaczyć.

history.txt

Opublikowano
  • Autor

Udało się coś wywnioskować? 

Opublikowano

Cierpliwości. Ludziska nie siedzą tu na forum non stop.

Daj trochę czasu naszym forumowym guru.

Opublikowano

Do sprawdzenia zasilanie sterownika ogrzewania postojowego oraz CANy .

Opublikowano
  • Autor
11 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Do sprawdzenia zasilanie sterownika ogrzewania postojowego oraz CANy .

Sprawdzałem wszędzie dochodzi napięcie. Zależy mi głównie na tym aby działał auto hold. Możliwe jest uszkodzenie sterownika hamulca postojowego?

Edytowane przez Karol664

Opublikowano
55 minut temu, Karol664 napisał(a):

Sprawdzałem wszędzie dochodzi napięcie. Zależy mi głównie na tym aby działał auto hold. Możliwe jest uszkodzenie sterownika hamulca postojowego?

Napięcie to nie wszystko. Musi być także komunikacja (CAN).

Opublikowano
  • Autor
10 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Napięcie to nie wszystko. Musi być także komunikacja (CAN).

Jak to sprawdzić?

Opublikowano

Oscyloskopem.