Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Prośba o pomoc w zakupie felg z oponami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedyne co wiem w tym temacie to jaki chce wzór i jaki rozmiar :)

W pełni świadomie jestem zdecydowany na 17'' i proszę mnie tu nie namawiać na większe :gwizdanie:

Bardziej potrzebował bym pomocy przy samym zakupie. Nie znam się sie za bardzo na firmach produkujących felgi a nie chciałbym kupić jakiejś padliny - czyt. podróby - w śmiesznym stanie :gwizdanie:

Co do opon to wystarczy żeby do jesieni wystarczyły bo później i tak na nowe zmienię, więc za bardzo bym na to uwagi nie zwracał :wink4:

Znalazłem kilka ofert, co o tym sądzicie :?:

1. http://moto.allegro.pl/item602062046_alufelgi_17_audi_z_oponami.html

602062046_3

2. http://moto.allegro.pl/item616860497_alu_s_line_seat_audi_skoda_vw.html

616860497_1

3. http://moto.allegro.pl/item600211906_audi_a4_a6_quattro_s_line_oryginalne_vw_seat_skoda.html

thumbnails.jpg

4. http://moto.allegro.pl/item621780047_piekne_kola_audi_s_line_235_45_17.html

621780047

te to mogę osobiście oblukać :decayed:

Znalazłem jeszcze dwa dodatkowe wzory, ale do końca nie jestem zbytnio przekonany :mysli:

5. http://moto.allegro.pl/item621858193_alu_kola_17_audi_a4_a6.html

621858193

6. http://moto.allegro.pl/item618562117_oryginalne_alu_audi_z_systemem_pax_opony_5x112.html

618562117_4

te akurat są na zimówkach no i nie wiem czy spasują do A4 :mysli:

Z góry dziękuję za wszelką pomoc :hi:

Opublikowano

Powiem tyle. PAXowi dziekujemy.Z tego co wiem gra nie warta świeczki. Koszty ogromne z tytułu nietypowego jakby na to nie patrzeć rozwiazania.

http://www.audi.pl/leksykon/obrecze-kol-z-oponami-w-technologii-pax,l.html

Kolega w Renówce kupił z PAX i b. szybko sie pozbywał z uwagi na kosmiczne ceny opon.

Reszta: osobiscie kupująć koła uzywane przefatygowałem sie 250 km, sprawdziłem je u wulkanizatora założyłem i jestem zadowolony. W dodatku, ze przesłanie kurierem tanie nie bedzie, wiec ... gdzie blizej tam jedz i sprawdzaj, sprawdzaj i jeszcze raz sprawdzaj!!

Nie odwazyłbym sie kupować w "ciemno" i na słowo, ze jest wszystko ok z kołami. NIech sprzedawca mówi ,ze są ze szczerego złota a wentylki diamentowe... Zawsze KIERUJ SIE ROZUMEM a nie emocjami. Na allegro cwaniaków i bandziorów nie brakuje.

Opublikowano

4 wygląda na ori (tylko 5 otworów).

Stan ze zdjęć oceniam na całkiem całkiem.

ET obstawiam 45, więc zaopatrz się w dystanse 10 mm o ile nie masz gleby zrobionej, bo wtedy opona 235 przy ET 35 podobno może trzeć o błotnik.

3 też wychodzi, że ori - sytuacja z oponami, dystansami jak wyżej.

Ale tych bym nie kupił, chyba że do renowacji - spory odprysk lakieru.

2 repliki, ale nie doczytałem się żadnej firmy ze zdjęć.

1 dla mnie odpadają, gdyż mają za duże ET. Pomijam kwestie dystansu, ale przy tym ET (56) środek felgi jest jakby całkiem pionowy lub nawet lekko wysunięty na zewnątrz.

Naocznie wygląda to dla mnei bardzo brzydko.

Przy ET 45 i 35, środek felgi jest jakby lekko wklęśnięty i wygląda to dużo lepiej.

Trzebaby to jednak zobaczyć na żywo o czym mówię.

Obejrzyj nr 4 skoro jest koło Ciebie. Przymierz na samochód i jak będzie OK, to bierz.

Jeśli masz zamiar zakupić nowe opony, to może skuś się jednak na nowe MAM w tym wzorze.

Replika, ale dobrej jakości - tutaj masz LINK .

Sam miałem kupić, ale ostatecznie wybrałem inny wzór.

Opublikowano

Renowacja to nie taki wielki problem, miałbym to w cenie 350zł za komplet :)

Gość napisał że można je obejrzeć Rzeszowie, a tam jest potencjalnie kilka osób które by mogły pomóc :naughty:

zastanawia mnie jednak dlaczego gość wystawił chyba z kilkanaście aukcji właśnie z tymi felgami - taka taktyka handlu :mysli:

Chyba faktycznie zacznę od nr 4

Opublikowano

Renowacja to nie taki wielki problem, miałbym to w cenie 350zł za komplet :)

Gość napisał że można je obejrzeć Rzeszowie, a tam jest potencjalnie kilka osób które by mogły pomóc :naughty:

zastanawia mnie jednak dlaczego gość wystawił chyba z kilkanaście aukcji właśnie z tymi felgami - taka taktyka handlu :mysli:

Chyba faktycznie zacznę od nr 4

Skoro renowację masz w takiej cenie, to można brać.

Co do aukcji, to faktycznie co 2-3 dni ma wystawioną tą samą aukcję :mysli:

Poproś kogoś z Zielonej niech sprawdzi kolesia na miejscu i przy okazji felgi.

Opublikowano

Zgadzam sie z Konrados :good:

Fele zawsze nalezy sprawdzić w wulkanizacji. Na pierwszy rzut oka mogą być ładne , proste itp. ale dopiero po próbie wywarzenia na urządzeniu widać czy dana fela jest prosta. Znam takich co kupili na oko ładne alu i dopiero po próbie wywarzenia okazalo sie że to totalny szmelc nie nadajacy sie do zrobienia.

Opublikowano

Zgadzam sie z Konrados :good:

Fele zawsze nalezy sprawdzić w wulkanizacji. Na pierwszy rzut oka mogą być ładne , proste itp. ale dopiero po próbie wywarzenia na urządzeniu widać czy dana fela jest prosta. Znam takich co kupili na oko ładne alu i dopiero po próbie wywarzenia okazalo sie że to totalny szmelc nie nadajacy sie do zrobienia.

Z autopsji . Kupiłem kiedys oponki (wiele lat temu) na Allegro. Wszystko cacy, sprzedawca pewniak 100% pozytywów itp. Biezniczek igła, prawie nie uzywane ale ... no własnie chodziły góra dół...Albo źle były przechowywane (cos długo i ciężkiego na nich lezało) i sie spłaszczyły albo też ktos ostro hamował bez abs i przytarł w jednym miejscu. 800 zł poszło biegać... wolałbym dac na chore dzieci niż bandytom dac zarobić.

Dlatego teraz dmucham na zimne. Cokolwiek budzi moje zastzreżenia , do fachowca sie udaję z problemem a jesli i to m,nie nie przekona rezygnuje z zakupu. Jak tydzien nie będe miał tego czy tamtego .. nic mi isę nie stanie....

Opublikowano

W zasadzie to dobrze piszecie Panowie :good:

skupię się wieć na opcji 3 i 4, zobaczymy co sprzedający mi odpiszą na chęć wybrania się do wulkanizatora :gwizdanie:

coś przeczuwam że i w ten sposób zapewne będzie jakaś selekcja :chytry:

Opublikowano
Opublikowano

sokolnh dał fajne pomysły, ale żaden z nich szału nie robi w 17'.

Więc jeżeli ma być spokojnie, bez szaleństwa, to bierz jarko S-line, który wybrałeś - klasyczny wzór na którym B5 wygląda dobrze.

Opublikowano

ten wzor felgi w 17" nie wyglada zbyt fajnie

to jest chyba 17'' i całkiem nienajgorzej wygląda

b5ambro.jpg

618423638_1

No te są nawet, nawet :good:

a4c59831c49d4754med.jpg

Te mi jakoś nie leżą :no:

616210805

jakoś nie jestem przekonany do szerszych łopat, chociaż te nawet dość się prezentują.

jest też opcja przejąć felgi od Tytusa :mysli:

a98ec90aa36ca481med.jpg

Opublikowano

jarko przede wszystkim na początek zanim podjedziesz do wulkanizatora poproś sprzedających o dokładne zdjęcia wewnętrznej strony wszystkich 4 felg. Po znaczku OOOO i parametrach powinieneś poznać czy to są ori. A dlaczego wszystkich felg ? Ano widziałem takie przypadki że np. trzy były ori a jedna to replika i jeżeli wysłałby Ci zdjęcie jednej to zapewne tej ori. Na jednej z pokazanych aukcji są felgi z dwoma rozstawami, czyli ori nie są więc odpuść.

Opublikowano

Oki, felgi wybrane i zamównione :cool1:

Jak założę to wstawię fotki do tematu:

http://www.a4-klub.pl/smf/b5_afn_jarkowoz-t34021.45.html

Póki co temat do zamknięcia, dalsza dyskusja nie ma sensu.

Jak mi sie zakup odwidzi to się otworzy i pomyślimy nad nowymi :wink4:

Edit

Dziękuję

wszystkim za pomoc :hi: