Przemos Opublikowano 27 Stycznia 2023 Opublikowano 27 Stycznia 2023 Witam.Potrzebuje rozpis/schemat kostki od fis dokładnie które piny odpowiedzialne sa za przełaczanie ustawien komputera w zegarach.
Banan Opublikowano 27 Stycznia 2023 Opublikowano 27 Stycznia 2023 sygnał idzie po CAN z modułu kolumny kierownicy - chyba że chcesz pinout samej manetki z przyciskami do komputera
Lukaa5 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Opublikowano 28 Stycznia 2023 (edytowane) kostka C 32 pin connector GREY 1 Connection (diagnosis) in interior wiring diagram 3 Can low 4 Can High 8 Dash panel insert operation buttons -E493 30 terminal 31 32 terminal 30 Edytowane 28 Stycznia 2023 przez Lukaa5
Przemos Opublikowano 28 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2023 Jak Byś miał rozpis do manetki to było by super! A nie wiesz czy z przełącznika fis idą kable bezpośrednio do wtyczki?czy jest po drodze jakaś elektronika?
Lukaa5 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Opublikowano 28 Stycznia 2023 (edytowane) nie mam tego , nie wiem czemu myślałem że mowa jest o B9 Edytowane 28 Stycznia 2023 przez Lukaa5
Banan Opublikowano 29 Stycznia 2023 Opublikowano 29 Stycznia 2023 11 godzin temu, Przemos napisał(a): Jak Byś miał rozpis do manetki to było by super! A nie wiesz czy z przełącznika fis idą kable bezpośrednio do wtyczki?czy jest po drodze jakaś elektronika? Z tego wszystkiego zapomniałem że manetki są jednym razem z modułem kolumny - czyli wciskając manetkę , modul kolumny wysyła sygnały CAN - także nie ma żadnych kabelków bezpośrednio z manetki do licznika A tak w ogóle co kombinujesz? Co chcesz uzyskać?
Przemos Opublikowano 29 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2023 Hej.Chce uzyskać sterowanie fis z panelu przy skrzyni biegów zamiast przy manetce.potrzebuje tylko info czy przełącznik w manetce to tylko zwykły przełącznik czy jest tam jakiś układ elektroniczny.Dlatego najlepiej było by mieć zdjęcie rozebranej manetki,wtedy byłbym pewny.Nie posiadam w swoim A4 manetki do Fis dlatego szukam informacji na ten temat.
bin85 Opublikowano 6 Lutego 2023 Opublikowano 6 Lutego 2023 Nie ważne co jest w manetce, licznik komunikuje się cyfrową magistralą danych wiec nie przełączysz funkcji na fis, takie cuda to w latach 90 były.
Rekomendowane odpowiedzi