Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Malowanie szarych dokładek.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie chciał bym pomalować dokładki dolne na kolor głównie dlatego że umnie auto ma kolor ly9b. Z tym że przednia dokładka nie orginalna szara tylko czarna (zamiennik)

20220602_133223.thumb.jpg.982461fa0c1ec1527c80bc8bdac3fe5b.jpg

Zastanawiam się nad pomalowaniem tego na czarno jak góra auta ale chciałbym  to zrobić sam w garażu, z racji tego że to dolne części auta(mniej widoczne) myślałem nad pomalowaniem tego z wykorzystaniem farb w sprayu np. coś takiego gotowy zetaw.(bądź same pojedyncze produkty)Screenshot_20230202_204400_Firefox.thumb.jpg.679bb6f5a4c4a059bfd6f015e63888e6.jpg

Zastanawia mnie czy jest sens to kupować i czy będzie to trwałe i nie odpadnie po jakimś czasie.

Dotatowo zastawia mnie jak by wyglądało cale auto jak by dół pomalować jakąś farbą do plastików jak półmat tak jak dokładka z przodu.

Edytowane przez piotrekZch

Opublikowano

spray długo raczej nie wytrzyma, te miejsca są mocno narażone na obicia z pod kół itp. ,miałem listwy boczne pomalowane sprayem w czarny mat  3-4 miesiące i odpryski były  ,teraz mam pistoletem w kolor auta i 2 rok jest ok,jak chcesz sprayem w czarny mat ,to polecam boll do zderzaków

WWW.BOLL.PL

Szybko schnąca i dobrze wiążąca farba do malowania zderzaków plastikowych i ich elementów. Może być nanoszona bezpośrednio bez użycia podkładu na wszystkie powierzchnie plastikowe. Wysycha w...

Opublikowano

Daj to lakiernikowi , niech zrobi jak to powinno być zrobione , Szprajem nie zaczynaj lepiej .

Opublikowano
  • Autor

Wiadmo że lakiernik był by najlepszym rozwiązaniem ale w dzisiejszych czasach cena mega wysoka wyjdzie.. zastawia mnie czy tym bollem tylko zmatowić odtłuścić i malować czy dodatkowo jeszcze dawać jakiś podkład pod niego.

Opublikowano

Malowałem kiedyś jakieś plastiki motipem do zderzaków. Nawet to trwałe było. Koszt niewielki więc warto spróbować. 

Opublikowano
  • Autor

Pogrzebałem sobie przy kawce i umyśliłem coś takiego co prawda kolor auta inny ale dolne dokładki też wyglądają na pomalowane na czarno razem z ta dokładka cupry.Screenshot_20230203_095343_Firefox.jpg.558b704c565af96a3d2006ff2ed359be.jpgScreenshot_20230203_095243_Firefox.jpg.ca61d705d9b6d921c685435c3cf93838.jpg

Screenshot_20230203_101224_Firefox.jpg

Opublikowano
  • Autor

Tu co prawda jest cały dół zderzaka wymieniony ale też w czarnym macie i kolor auta jak u mnie. Screenshot_20230203_095604_Firefox.jpg.2ab1ccef9cd539ce3032db1538171434.jpgScreenshot_20230203_095518_Firefox.jpg.4a3ab8d2dd6bc3cb157bf780064ef9ef.jpg

Opublikowano
16 godzin temu, piotrekZch napisał(a):

chciał bym pomalować dokładki dolne na kolor

Polecam

zasięgnąć podstawowej wiedzy choćby tu :

JAKTOZROBILEMWGARAZU.PL

Często trzeba polakierować jakieś elementy plastikowe, jest ich sporo w każdym samochodzie czasem chcemy polakierować w kolor auta spoiler, lusterka, zderzak czy choćby klamki. By poprawnie wykonać...

JAKTOZROBILEMWGARAZU.PL

Opiszę tutaj jak naprawić pęknięty zderzak, łącznie ze spawaniem plastiku, przygotowaniem powierzchni i podkładowaniem. Wszystko na bazie pracy, jaką wykonałem podczas naprawy zderzaka od Fiesty...

- nie iść na tzw. skróty, które wydają się na początku lepszą/łatwą opcją, a w praktyce, użytkowaniu niepoprawnie pomalowanych elementów,  niestety nie są. Farby w spraju nie osiągną odpowiedniej twardości w porównaniu z tymi do których dodaje się utwardzacz (pistolet).  

Edytowane przez Tomnik

Opublikowano

Pod boll-a niby nie trzeba,ale warto zmatowić ,następnie podkład zwiększający przyczepność( też jest boll )i na to czarny,koszt nie duży ,najlepiej lakiernik lub szukaj w kolor, taniej pewnie wyjdzie niż u lakiernika

Opublikowano

Ja mam wszystko w kolor a listwy drzwiowe i tak zdejmuję co roku bo rdza się czepia więc są malowane od spodu , podobnie tyły nadkoli . Niestety kamienie i syf z drogi robią swoje,

Tak więc jak nie pomalujesz bedziesz musiał odświeżać lub założyć chlapacze. :guma:

Opublikowano
  • Autor

Ogulnie też wolal bym kupić wszystko w kolorze i przełożyć tak naj wygodniej ale jak przeglądałem allegro itp ciężko coś znalesc e tym kolorze