siemba Opublikowano 6 Lutego 2023 Opublikowano 6 Lutego 2023 18161 - P1753 - przełącznik tiptronic - niewiarygodny sygnał 17100 - P0716 - czujnik prędkości wejściowej skrzyni biegów - niewiarygodny sygnał 18112 - P1704 - usterka elektryczna w obwodzie - sporadyczny Wypadkowa przełącznika i czujnik prędkości skrzyni biegów 17125 - P0741 - sprzęgło konwertera zablokowane Jakiś czas temu miałem zmienianą skrzynie, bo żywot poprzedniej sie skończył. Po wymianie do obecnej skrzyni był dolewany olej, bo podobno nie było wcale. Oznaczenie skrzyni to samo. Błąd F189 to pewnie płytka pod lewarkiem, tyle że jedną zmieniłem i pomogło na 10 min. Z tym moge żyć. Wrzucam sport i jest ok. Przełączanie na sporcie przyciskami na kierownicy dziala. Ostatnio wyjeżdżam z krzyżówki rozpędzam się i szarpnięcie. Teraz nie wazne na jakim trybie jade. Przy jakiś 18kmh szarpie samochodem, wrzuca tryb awaryjny i wywala błąd prędkości skrzyni. Zaczyna mi brakować cierpliwości. Na necie nie ma za dużo informacji. Do momentu szarpnięcia bylo dobrze. Powoli szukam drugiej skrzyni, ale może ktos miał taką przypadłość i powie co jest tego powodem.
Rekomendowane odpowiedzi