Opublikowano 18 Lutego 20233 l Zawsze irytowały mnie kamerki na przedniej szybie ale te rozwiązanie jest przekonywujące. Kamere montuje się zamiast osłonki ozdobnej na szybie, wszystko pasuje, nawet kolorystycznie, jest nie zauważalne dla kogoś nie w temacie. Najważniejsze że nie walają się kable i jest to genialnie rozwiązane od strony elektrycznej. Zasilanie kamery wzięte jest z instalacji czujnika deszczu dodatkowym adapterem, dołączonym do zestawu czyli startuje po stacyjce. Oprócz adaptera jest jeszcze standardowa instalacja w wypadku braku czujnika deszczu. Przy okazji kilka ukrytych funkcji lustra z kompasem. Pozdro
Opublikowano 18 Lutego 20233 l Mam zamontowaną podobną . Z minusów : 1 wystaje jakiś 1cm pod obrys lusterka (A5 F5 pewnie A4B9 tak samo) szkoda kiedy lusterko jest bez ramkowe trochę to psuje efekt 2 wg mnie największy to rodzaj użytych złączek pomiędzy kamerą a adapterem do czujnika deszczu - po prostu nie szło to tak ułożyć żeby można normalnie zamknąć plastikową obudowę. Męczyłem to ze 2h - finalnie obciąłem ten konektor i przylutowałem kabel od czujnika deszczu bezpośrednio do kamery 3 po takim podłączeniu komputer sypie błędem ( zbyt wysoki pobór prądu w spoczynku ) czy jakoś - no ale chyba można to zaakceptować 4 patrząc na szybę i lusterko z przodu widać minimalnie jakieś 3mm że wystaje pod przyciemnienie szyby (szczegół) względem oryginalnej zaślepki poza tym ok, robi robotę. Brałem wersje 4k po zgaszeniu auta nagrywa time-laps no i fajnie że nie trzeba ciągnąć żadnego okablowania.
Opublikowano 18 Lutego 20233 l 8 minut temu, Lukaa5 napisał(a): 3 po takim podłączeniu komputer sypie błędem ( Musisz wyłączyć w ustawieniu funkcję nagrywania/czuwania parkingowego. Też mam taką kamerę i nie mam z tym problemu. Edytowane 18 Lutego 20233 l przez Muskel1
Opublikowano 18 Lutego 20233 l 10 minut temu, Muskel1 napisał(a): Musisz wyłączyć w ustawieniu funkcję nagrywania/czuwania parkingowego. Też mam taką kamerę i nie mam z tym problemu. a spoko , ale w sumie to mi ta funkcja odpowiada . A zapisany błąd traktuje z przymrużeniem oka.
Opublikowano 18 Lutego 20233 l 3 minuty temu, Lukaa5 napisał(a): a spoko , ale w sumie to mi ta funkcja odpowiada . A zapisany błąd traktuje z przymrużeniem oka. Do czasu aż Ci wyczerpie aku do wartości progowei, przy której system zarządzania energią zacznie odcinać niektóre funkcje komfortowe
Opublikowano 18 Lutego 20233 l Zastanawiałem się czy tak będzie . I ile to pobiera prądu . na razie stało 2tyg i kręciło
Opublikowano 16 Sierpnia 202516 Sie 9 minut temu, Gorczyk napisał(a): Czy a4b7 tez jest na liście? Nie jest. To tylko do B9.