PatrykLD Opublikowano 19 Lutego 2023 Opublikowano 19 Lutego 2023 (edytowane) Witam. Chciałbym mój Audi Q7 2006r stuningować wizualnie, może przełożyć części od jakiegoś nowszego. Chciałbym żeby wyglądał bardziej sportowo, agresywnie. Co polecacie żeby zrobić zmienić? Z czego wziąć części? Aktualny wygląda w załączniku Edytowane 19 Lutego 2023 przez PatrykLD
dekiel 13 Opublikowano 19 Lutego 2023 Opublikowano 19 Lutego 2023 Ja bym postawił na dechroiming , mienić chrom na czarny matt. Emblematy również. Z tyłu odklej wszystkie z klapy poza emblematem, zapodaj końcówy wydechu 100mm. Odklej tą czachę z błotników. Możesz przyciemnić folią halogeny , przyciemnić delikatnie szprajem przednie kierunki / optycznie znikną i powiekszą boczne wloty nad którymi są. Przednia ramka rejestracji też czarny matt bez reklam tak jak z tyłu.Chromowane listwy wokół okien możesz dać w matt plastdipem , podobnie relingi dachowe.Lusterka boczne również w czarny mat. Większe felgi to temat morze i raczej czarne bedą pasowały do całokształtu podobnie jak większe hamulce. Napraw tylną wycieraczkę bo coś z nią nie halo. Tak bym to widział wg siebie co z tego wykorzystasz to Twoja sprawa. 1
PatrykLD Opublikowano 19 Lutego 2023 Autor Opublikowano 19 Lutego 2023 47 minut temu, dekiel 13 napisał(a): Ja bym postawił na dechroiming , mienić chrom na czarny matt. Emblematy również. Z tyłu odklej wszystkie z klapy poza emblematem, zapodaj końcówy wydechu 100mm. Odklej tą czachę z błotników. Możesz przyciemnić folią halogeny , przyciemnić delikatnie szprajem przednie kierunki / optycznie znikną i powiekszą boczne wloty nad którymi są. Przednia ramka rejestracji też czarny matt bez reklam tak jak z tyłu.Chromowane listwy wokół okien możesz dać w matt plastdipem , podobnie relingi dachowe.Lusterka boczne również w czarny mat. Większe felgi to temat morze i raczej czarne bedą pasowały do całokształtu podobnie jak większe hamulce. Napraw tylną wycieraczkę bo coś z nią nie halo. Tak bym to widział wg siebie co z tego wykorzystasz to Twoja sprawa. Tak tego nie dopisałem, właśnie to chciałem go na czarnego zrobić, i przyciemnić szyby, ale miałem też na myśli może zderzaki czy coś ? Ogólnie przednich lamp nie przyciemnie bo tracą o 50% świecenie (odcinek na miłośnicy detailingu) Będę wszystkie chromy na czarno robił to na pewno. Dzięki za info to co napisałeś będę robił
Muskel1 Opublikowano 19 Lutego 2023 Opublikowano 19 Lutego 2023 https://www.pitlanetuning.com/en/abt-audi-q7-4l-2006-2015/#iLightbox[gallery_image_4]/1 1
dekiel 13 Opublikowano 19 Lutego 2023 Opublikowano 19 Lutego 2023 Przednich lam nie miałem na myśli tylko halogeny. Chociaż przydałoby się chociaż przyciemnić delikatnie bo dużo tego chromu mają ale to już illegal
PatrykLD Opublikowano 19 Lutego 2023 Autor Opublikowano 19 Lutego 2023 Godzinę temu, Muskel1 napisał(a): https://www.pitlanetuning.com/en/abt-audi-q7-4l-2006-2015/#iLightbox[gallery_image_4]/1 Ale chyba nie sprzedają bo nic tam nie widzę o cenie i możliwości kupna, ale fajnie wyglądają
Muskel1 Opublikowano 19 Lutego 2023 Opublikowano 19 Lutego 2023 (edytowane) Trudno będzie dostać wszystkie elementy bo to już starszy model jest. Tu są listwy i poszerzenia nadkoli: ABT Sportsline Audi Q7 4L Wide Body Kit mit Kotflügelverbreiterungen/Türleisten WWW.AUTEWO.DE ABT Sportsline Audi Q7 4L Wide Body Kit Material PUR HS-RIM, grundiert Lieferumfang:... Edytowane 19 Lutego 2023 przez Muskel1 1
Muskel1 Opublikowano 19 Lutego 2023 Opublikowano 19 Lutego 2023 Jeszcze takie: BODY KIT LOOK Q7 V12 FÜR AUDI Q7 4L - Sp Newconcept SPNEWCONCEPT.COM 1
PatrykLD Opublikowano 19 Lutego 2023 Autor Opublikowano 19 Lutego 2023 Dzięki za info, będę sobie przeglądał, bo i tak bok mam tam mała wgniotke o robię to za tydzień, ale nie mogę znaleźć tych listw dolnych na drzwiach @Muskel1 prawych, może wiesz gdzie mogę znaleźć
PatrykLD Opublikowano 19 Lutego 2023 Autor Opublikowano 19 Lutego 2023 Mi się wydaje czy ten kit to tak naprawdę dostawką na tych bokach w dół a tak to praktycznie niczym się nie różni ?
Muskel1 Opublikowano 19 Lutego 2023 Opublikowano 19 Lutego 2023 Listwy są w pierwszym body kit firmy ABT 1
PatrykLD Opublikowano 19 Lutego 2023 Autor Opublikowano 19 Lutego 2023 tak widzę, znalazłem listwy prawy przód allegro.pl ALLEGRO.PL i prawy tył allegro.pl ALLEGRO.PL beda pasoowaly do tego mojego? od prawej strony co była trochę zniszczona ?
PatrykLD Opublikowano 19 Lutego 2023 Autor Opublikowano 19 Lutego 2023 Godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Listwy są w pierwszym body kit firmy ABT Tak, ale w sumie to nie jest jakieś wow
PatrykLD Opublikowano 20 Lutego 2023 Autor Opublikowano 20 Lutego 2023 21 godzin temu, PatrykLD napisał(a): tak widzę, znalazłem listwy prawy przód allegro.pl ALLEGRO.PL i prawy tył allegro.pl ALLEGRO.PL będą pasowały do tego mojego? od prawej strony co była trochę zniszczona ? @Muskel1 pomożesz? bo chce zamówić, za tydzień ma isc do lakiernika
Muskel1 Opublikowano 20 Lutego 2023 Opublikowano 20 Lutego 2023 Nietety nie poradzę, bo z Q7 nie mam styczności.
PatrykLD Opublikowano 21 Lutego 2023 Autor Opublikowano 21 Lutego 2023 W dniu 19.02.2023 o 16:15, Muskel1 napisał(a): @Muskel1 pytanko, w mmi mam czujniki cisnienia opon ale chyba nie są podłączone, wystarczy że kupię allegro.pl ALLEGRO.PL I zamontuje ? Powinno działać? Gdzie to się montuje ?
PatrykLD Opublikowano 21 Lutego 2023 Autor Opublikowano 21 Lutego 2023 W dniu 19.02.2023 o 16:15, Muskel1 napisał(a): @Muskel1 odpalam panel mmi i w opcjach car pokazuje mi czujniki ciśnienia opon ale są na szaro
Muskel1 Opublikowano 21 Lutego 2023 Opublikowano 21 Lutego 2023 Jeżeli się nie mylę, to w Q7 podobnie jak w B8, system TPMS jest pasywny a nie aktywny, czyli nie ma czujników w kołach a obliczane jest to poprzez sterownik ABS z otrzymanego sygnału z czujników ABS przy każdym kole. Nie wiem dlaczego masz wyszarzone, być może ktoś nagrzebał w kodowaniach/adaptacjach czy w zielonym menu W 5F.
Rekomendowane odpowiedzi